Több ezer nyúl szaladt szét az M1-esen

2007.04.16. 07:25
Néhány nyúl nem élte túl, de a többség csendben várja hogy begyűjtsék őket, azután a karambol után, amely az M1-esen történt, és amely után ötezer nyúl szabadult ki egy teherautóról. Az eset miatt hétfőn délelőtt hatalmas dugó alakult ki.

Az M1-es autópálya Budapestről kivezető oldalán hétfő reggel összeütközött két gépjármű. A baleset következtében egy felborult teherautóról szétszaladt ötezer nyúl, közölte a rendészeti biztonsági szolgálat szóvivője. Személyi sérülés nem történt, de néhány nyúl nem élte túl a balesetet.

Gálik Viktória közlése szerint a kamion és a teherautó karambolja, illetve a kisállatok kiszabadulása után lezárták az autópályát, és a forgalmat a 39-es kilométernél az 1-es főútra terelték le. A mentés, az állatok összeszedése több órán át tarthat, mondta szóvivő. A nyulak összeszedése nem okoz különösebb bonyoldalmat, ezek a kisállatok ugyanis nem rohangálnak el, hanem többségük csendben megvárja, amíg begyűjtik őket.


Nézzen nyuszikat!

Gálik Viktória az Indexnek azt mondta, torlódás az autópályán nem, de az 1-es főúton előfordulhat, mert ide terelik a forgalmat. A Havariapress ugyanakkor azt adta hírül, hogy hatalmas, több kilométeres dugó alakult ki a nyulak miatt.

A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy a nyulak összeszedése után a műszaki zárat ugyan feloldják, de kérik az autósokat, hogy az autópálya bicskei szakaszán ezt követően lassítsanak, mert elképzelhető, hogy néhány nyúl a fűben annyira megbújik, hogy munkatársaik figyelmét elkerülik, és később bármikor felbukkanhatnak.