Kilenc és fél évet kapott a békési pedofil

2005.05.17. 17:00
Másodfokon kilenc és fél év fegyházra ítélt a Szegedi Ítélőtábla kedden egy 31 éves férfit, aki 2003-ban többször is szexre kényszerítette kilencéves nevelt lányát, valamint egy tízéves bakfist, aki náluk aludt. Élettársa kiskorú veszélyeztetése és könnyű testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Kilencéves nevelt lánya, és egy rá bízott tízéves kislány ellen követett el szexuális bűncselekményt egy medgyesbodzási férfi, akit kedden jogerősen kilenc év hat hónap fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

A férfi élettársi kapcsolatban élt egy 25 éves nővel; három közös gyermekük és a nő korábbi kapcsolatából származó két gyerek velük élt.

Élettársát is elítélték

A 31 éves P. András 2003 márciusában márciusában egyedül maradt nevelt lányával, valamint az éjszakát náluk töltő kislánnyal, aki egyébként élettársának unokahúga. A tettes berúgott, és felszólította a két kislányt, hogy vetkőzzenek meztelenre, majd maga is levetkőzött, és fajtalankodott velük. Egy héttel később megint egyedül maradt a két kislánnyal, ekkor "csak" nevelt lányát kényszerítette szexuális aktusra, a másik kislányt nem inzultálta. A történteket az egyik gyermek elmondta nagyanyjának, ezután indult meg az eljárás.

A férfi élettársa, az ügy másodrendű vádlottja korábbi kapcsolatából származó gyermekét 2002 áprilisában úgy megverte, hogy orvoshoz kellett vinni; a kisfiú jelenleg egy másik családnál él. Őt kiskorú veszélyeztetése és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt a bíróság egyéves, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte, és szülői felügyeleti jogát megszüntette.

A férfit "folytatólagosan, 12. életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak, és 12. életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek a bíróság". Az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróság 8 év fegyházbüntetést szabott ki P. Andrásra, a Szegedi Ítélőtábla azonban túl enyhének találta ezt.