Szétvertek egy pécsi szórakozóhelyet

2008.10.26. 19:22
Kalapáccsal, baseballütőkkel és fahusángokkal vertek szét egy pécsi szórakozóhelyet vasárnap hajnalban egy társaság tagjai. Ahogy beléptek az ajtón, egyből ütöttek mindent és mindenkit, akit értek – közölte a rendőrség vasárnap délután. Hatan sérültek meg.

Egy 15-20 fős társaság lépett be az egyik pécsi szórakozóhelyre, és már az ajtóban rombolni kezdtek. Fahusángokkal, baseball ütőkkel és kalapáccsal ütöttek mindent, amit értek: a bent szórakozókat éppúgy, mint a berendezéseket. Egy idő után abbahagyták, és mindannyian elszaladtak.

A támadásban egy ember súlyos, öten könnyebb sérüléseket szenvedtek – mondta a Független Hírügynökségnek Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A történtek után a rendőrök a bandából kilenc embert elfogtak, végül közülük hatot hallgattak ki gyanúsítottként csoportos garázdaság, súlyos testi sértés és annak kísérlete miatt. Senkit sem vettek őrizetbe, a kihallgatások után mindenki hazamehetett.

Még kérdéses, pontosan mi is motiválta a támadókat. Úgy tudni, hogy egy embert kerestek és akartak volna megverni, ám az az illető nem volt ott a szórakozóhelyen. A rendőrök most keresik mindenesetre ezt az illetőt is.