Adócsalással és okirathamisítással gyanúsítják Sas Józsefet

2004.04.14. 12:45
Sas Józsefet gyanúsítottként hallgatták ki, négy rendbeli adócsalás és folytatólagosan elkövettett magánokirat-hamisítás miatt. A gyanú szerint a Mikroszkóp Színpad előadásait lebonyolító vállalkozás a tévétársaságoktól és más szervezetektől befolyó bevételt fiktív számlákkal kompenzálta.
Több százmillió forintos adócsalással, és okirathamisítással gyanúsítják a Mikroszkóp Színpad igazgatóját - közölte a HavariaPress. A nyomozás eddigi adatai szerint Sas József a Mikroszkóp Színpadot működtető közhasznú társaság nevében kötött szerződést egy ismerőse vállalkozásával arról, hogy a kht. átadja a színházzal kapcsolatos, az előadások lebonyolításához szükséges jogokat a vállalkozásnak. A HavariaPress úgy tudja, hogy a jogokat átvállaló gazdasági társaság ugyanakkor megbízta Sas Józsefet, hogy ő képviselje a céget.

A vállalkozás a tévétársaságoktól és más szervezetektől befolyó bevételt fiktív számlákkal kompenzálta, hogy így kerülje el az esedékes adók megfizetését. A vizsgálat eddigi megállapításai szerint a fiktív ügyletek legalizálásáért a vállalkozás vezetője tíz százalék körüli jutalékot kaphatott - értesült a HavariaPress hírügynökség.

A gyanúsított ügyvédje, Zamecsnik Péter sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a hírügynökség értesüléseit, és nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Szabó Mihály ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Pénzügyi Nyomozó Igazgatóságának igazgatóhelyettese az Index érdeklődésére megerősítette, hogy a színigazgatót gyanúsítottként hallgatták ki, négy rendbeli adócsalás és folytatólagosan elkövettett magánokirat-hamisítás miatt. Sas József a rendőrségen nem kívánt vallomást tenni. További részleteket a nyomozás érdekeire való hivatkozással egyelőre nem közölnek a rendőrök.