Lakóházakra zuhant egy vadászgép San Diegóban

2008.12.08. 22:08
A tengerészgyalogság F–18-asa két mérföldre a reptértől zuhant le.

Lakóövezetre zuhant az amerikai tengerészgyalogság egyik F–18-as vadászgépe San Diegóban. A CNN értesülései szerint a baleset akkor történt, amikor a gép landolni készült a miramari tengerészgyalogsági reptéren.

Jerry Sanders, a település polgármestere később közölte, hogy a tragédia három emberéletet követelt. Az áldozatok egy ház belsejében tartózkodtak, amikor a repülőgép az épületbe csapódott .

A gép pilótája rádiókapcsolatban volt az irányítótoronnyal a baleset idején. Katapultált, ám a gép lakóházakra zuhant. A becsapódott és felrobbant F18-as két házat földig rombolt a University City negyedben. A hírtévék képsorai egy lerombolt, kiégett, füstölgő házat mutattak; állítólag két jármű is kigyulladt.

Egy helyi tévéadó, a KGTV értesülései szerint a pilótát könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A baleset szemtanúi szerint a pilóta kicsit egyensúlyzavarosnak tűnt, de a saját lábán távozott a helyszínről.

A helyszíni beszámolók szerint a rendőrség lezárta a környéket, a lakóknak meg azt mondták, ne menjenek be a környezetbe került káros vegyi anyagok miatt. A gép állítólag három háztömbnyire egy középiskolától zuhant le.

San Diegóban állomásozik az amerikai tengerészgyalogság 1. hadosztálya.