A modellből lett tanárnő 15 évet kaphat

2007.12.30. 10:17
A szexuális bűncselekményért korábban elítélt tanárnő 15 évet kaphat Floridában, mert egy 17 éves lánnyal beszélgetett a próbaideje alatt.

A volt modell, Debra Lafave 2004-ben került a címlapokra, amikor kiderült, hogy egy 14 éves tanítványával lefeküdt az osztályban és otthonában is, írta a Guardian. Három évig házi őrizetben volt, hét év próbaidőt kapott, valamint eltiltották a tanítástól. A férje elvált tőle, sőt korábban megjegyezte a sajtóban, ha férfi lenne Lafave, akkor most rögtön börtönbe kellene vonulnia.

A próbaidő egyik feltétele volt, hogy nem szabad kiskorúakkal kapcsolatot létesítenie. Állítólag ezt megszegte azzal, hogy korábbi munkahelyén, ahol pincérnőként dolgozott, egy 17 éves kolléganőjével rendszeresen bizalmas beszélgetéseket folytatott. A 27 éves Lafave rendszeresen beszélt családjáról, barátairól, szeretőiről és a szexről is, írta a rendőri jelentés. Lafave jelenleg anyja fodrászatában dolgozik recepcósként.

A letartóztatást a nevelőtisztje rendelte el, valamint javasolta, hogy lépjen életbe a 15 év letöltendő börtönbüntetés is. A jövő héten kell emiatt megjelennie a floridai bíróságon.

Korábbi munkahelyén, a floridai Ruskinban lévő Danny Boy étteremben hétszáz vendég és a főnök is aláírásával tiltakozott a fejlemények ellen. Lafave-nak 2006 januárja óta kell egy GPS-es bokakarkötővel dolgoznia. Az étterem tulajdonosa, Dennis Cutini elmondta, Lafave soha nem vonult el a 17 éves lánnyal, mivel rendszeresen hárman-négyen voltak körülöttük. Hozzátette, hogy Lafave nem zaklatott senkit, szerették őt és jól végezte munkáját. A megvádolt tanárnő ügyvédje szerint is egy hagyományos munkahelyi kapcsolatról beszélhetünk itt, amit megerősítettek a 17 éves munkatársnő ügyvédei is.