Agyonrúgta a kerítésen fennakadt őzet a terepmotoros

2008.02.27. 16:31
Agyonrúgott egy őzet egy terepmotoros Szalaszenden, miután motorjával felzavarta az állatok csoportját és az egyik őz beakadt egy kerítésbe. A motoros a fennakadt, magatehetetlen állatot ölte meg. A fiatalember ráadásul egy gyümölcsösben tette mindezt, ahol engedély nélkül motorozott. A motoros először elmenekült, később visszatért ellopni az őz tetemét. A rendőrök elfogták, állatkínzás miatt eljárás indul ellene - közölte szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A megyei rendőrség tájékoztatása szerint a napokban többször motorozott engedély nélkül egy encsi fiatalember egy szalaszendi gyümölcsösben. Legutoljára őzeket riasztott fel. Az őzek megugrottak, egyikük fennakadt a gyümölcsös kerítésén. A fiatalember ekkor leszállt a motorról és fejbe rúgta a drótok fogságában magatehetetlenül vergődő állatot, de a gyümölcsös gazdája meglátta őt, ezért elmenekült. A gazda értesítette a rendőrséget, előbb azonban elhelyezte az őz tetemét a gyümölcsös területén.

A kiérkező rendőrök azonban hűlt helyét találták a bizonyítéknak. Mint kiderült, a motoros visszajött, míg a másik férfi a rendőrökért volt és ellopta az őzet. A rendőrök azonban rövid idő alatt megtalálták és előkerült az elpusztított állat is. A fiatalember beismerte a tettét, lopás és állatkínzás miatt indult ellene eljárás.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság területén egyébként 2007-ben összesen 31 eljárás indult állatkínzás miatt. Ebből 13 a nyomozás megszüntetésével, míg 18 vádemeléssel végződött. Az állatkínzás bűn, két év börtönt is lehet érte kapni.