Kigyulladt egy mániákus szemétgyűjtő háza

2008.11.26. 18:11
Több száz köbméter szemét volt felhalmozva Pomázon abban az épületben és a hozzá tartozó telken, ahol szerdán délben gyulladt ki egy lakóépület. A meggyulladt házat órákig oltották a tűzoltók, akiknek végül habbal kellett elárasztaniuk az egyik lakrészt, hogy megszüntessék az izzást.

Leidinger István pomázi tűzoltóparancsnok elmondta, hogy a házban és a hozzá tartozó kertben több száz köbméter szemetet, lomot halmozott fel a tulajdonos.

Nem először van vele gond, az önkormányzat az elmúlt években saját költségén már többször is elszállíttatta a szemetet a portáról. A mostani tűzben veszélybe kerülhettek volna a szomszédok is, ha a lángok belekapnak a kertben tárolt lomokba és a tűz átterjed a környék házaira.

A rendőrség emiatt meg is állapította, hogy valószínűleg közveszély okozásnak felel meg az, amilyen állapotokat a tulajdonos a telkén előidézett.

A szemetet egyébként várhatóan most is önkormányzati pénzen fogják elvinni. A ház tulajdonosának viselkedése a szomszédoknak is gondot okozott. A helybeliek szerint a férfi a szeméttelepről, kerékpáron hordja haza a lomokat.