Forgalommal szemben száguldott az M1-esen

2008.11.20. 10:15
Ittas volt, ezért rossz felhajtón tért rá az autópályára egy tatabányai fiatalember szerda este.

Hat kilométert vezetett forgalommal szemben az M1-es autópályán egy 25 éves fiatalember szerdán későn este, közölte a Komárom-Esztergom Megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A sofőr Tatabánya Újvárosnál hajtott fel az M1-es autópályára és Budapest felé vette az irányt. A gond csak az volt, hogy eltévesztette az autópálya-feljárót, és a Győr felé vezető oldalon hajtott a főváros felé.

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia, de két autó így is összeütközött. Egy belső sávban szabályosan közlekedő gépjárművezető miután látta, hogy nagy sebességgel közelít szemből egy autó, félrerántotta a kormányt és nekiütközött a külső sávban, szintén szabályosan haladó autónak. A balesetben nem sérült meg senki.

Mindeközben a 25 éves tatabányai fiatalember zavartalanul folytatta útját Budapest felé. Végül Bicskénél állították meg a rendőrök. Az igazoltatás után megszondáztatták és a szonda ittas állapotot mutatott ki. Kihallgatása során nem tudta megmondani, hogyan került az M1-es autópályára és annak is a menetiránnyal szemközti oldalára.

A férfi ellen közúti veszélyeztetés és ittas járművezetés miatt indított büntetőeljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.