Megölte 22 éves fiát egy magyar férfi Olaszországban

2008.07.26. 11:09
Egy fél éve Olaszországba kitelepült magyar házaspár kapcsolata feszültté vált, mert a férfi nem tudott beilleszkedni az új környezetbe. Mikor 22 éves fiúk látogatóban járt náluk, összevitatkoztak, az apa kést ragadott, többször mellkason szúrta fiát, és rátámadt a feleségére is.

Elmérgesedett családi vitában megölte 22 éves fiát, feleségét pedig megsebesítette egy magyar férfi az olaszországi Triorában péntek este.

Az ANSA hírügynökség és olasz lapok szombati beszámolói szerint a 48 éves férfi csaknem öt hónapja telepedett meg a nyugat-olaszországi Triorában feleségével. Az asszony, férjével ellentétben, talált munkát magának, egy idősek otthonában. A férfi, aki Magyarországon autószerelőként dolgozott, nem talált állandó munkahelyet, nem tudott rendesen beilleszkedni új környezetébe, és ez feszültséget okozott viszonyukban. Sokat veszekedett egymással, a lapok szerint a férfi féltékeny volt. Huszonkét éves fiúk Budapestről látogatóban járt náluk.

A csendőrség első vizsgálatai szerint a férj és a fiú között péntek este heves vita robbant ki. Az apa dührohamában kést ragadott, és többször mellkason szúrta a fiút, aki már éppen kilépőben volt házuk ajtaján és néhány lépés után összeroskadt. Az anya utánuk ment, és látta gyermekét az utca kövén elterülve. Férje akkor sebesítette meg őt, mikor a fiú segítségére sietett. Járókelők értesítették a csendőrséget.

A férfit őrizetbe vették, az olasz hatóságok szombaton hallgatják ki, közölte a külügyi szóvivő. A 48 éves férfinek a magyar képviselet biztosított tolmácsot a kihallgatásra, a férfi nem kért konzuli védelmet, mondta Szelestey Lajos. A külügyi szóvivő az asszony állapotáról annyit mondott, állapota nem életveszélyes, kórházban van, ahol altatják.