Még csak most 14 a legfiatalabb transzszexuális

2007.01.30. 13:41
Két évvel transzszexualitása hivatalos megállapítása után Tim már hivatalosan is Kim, és boldogan éli a 14 éves bakfislányok életét. A világ legifjabb transzszexuálisának még négy évet várnia kell arra, hogy péniszétől is megszabadítsák.

Egy 12 éves német fiú a világ legfiatalabb transzszexuálisa, írja a Sunday Telegraph. A most 14 éves, Tim helyett már Kimnek nevezett, hivatalosan is nőnemű lány két éve győzte meg orvosait, hogy férfiteste csupán börtön női énjének.


A lány, aki két éve még fiú volt

Timet orvosok és pszichiáterek is kivizsgálták, és arra jutottak, hormonálisan és műtétileg is kezelni kell transzszexualitását. Nagy dózisban adagolt női nemi hormonokkal leállították nemi érését, egyben beindították mellének növekedését is.

A most 14 éves Kim immár pontosan úgy néz ki, mint a hasonkorú lányok. Hosszú, szőke haja van, divatos ruhákban jár és divattervező akar lenni Párizsban. Most már szülei is egyre inkább lányként tudnak tekinteni rá. Édesapja, Lutz P. a Stern magazinnak már korábban elmesélte, hogy Kim még Timként is inkább játszott Barbie-val, mint játékkatonákkal.

Kim átalakító kezeléséhez két, egymástól független pszichiáter egybehangzó szakvéleményére volt szükség. Miután ezt megkapta, a mihamarabb elkezdték a kezelést, hiszen, ahogy azt Achim Wüsthof, Kim kezelőorvosa mondta a Telegraphnak, a "transzszexuálisok súlyos traumaként élik meg a nemi érés időszakát".

A transzszexualitás vizsgálatát azonban megnehezíti, hogy pubertás környékén egyáltalán nem szokatlan jelenség, ha egy fiatal megkérdőjelezi szexualitását. Kim azonban meggyőzte orvosait, hogy nem egyszerű korosztályos bizonytalanságból érzi rosszul magát fiúként, hanem ténylegesen nőnek érzi magát.

Kim átalakulása azonban még nem teljes, és 18 éves koráig nem is lehet az. A német törvények ugyanis a férfi nemiszerv eltávolítását csak nagykorúaknak engedélyezik.