Tiffán-boroktól rúgtak be a vízilabdázók

2007.11.23. 23:15
Tiffán Zsolt borbemutatóján vettek részt azok a vízilabdázók, akiket péntek hajnalban igazoltattak rendőrök az Alagút mellett. A villányi borász, aki korábban a Fidesz baranyai elnöki posztját is betöltötte, a hosszas kóstolás után maga is csatlakozott a sportolókhoz.

Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó és Petőváry Zsolt vébé-bronzérmes játékos összeszólalkozott, majd dulakodott a rendőrjárőrökkel. Kósszal, a sofőrrel több szondát is megfújattak, a későbbi vérvizsgálat pedig kimutatta, hogy ittas volt.

Egy videón az hallatszik, hogy Kósz társa azt kiabálja: "Sydney olimpiai bajnokát földre teperitek. Szégyelljétek magatokat! (...) Gyurcsány Ferenc szabadon garázdálkodik az országban. (...) Szégyene vagytok az országnak! (...) Kivédte a világ szemét! A világ legjobb vízilabda-kapusát tepertétek a földre! Hogy lehet ilyen mocsokságot elkövetni. Ne dumáljál nekem! Szégyene az országnak! Rajtatok fog röhögni mindenki!"

A Tiffán Zsolt, villányi borász és Kovács Ákos énekes által alapított Andante Borpatika honlapján még most is fönn van a csütörtök esti rendezvény: maga az alapító, Tiffán Zsolt tartott borbemutatót.

A rendezvényen ott volt Ambrus Tamás is, aki – anélkül, hogy megnevezte volna a helyszínt – a Magyar Rádiónak azt nyilatkozta: csütörtök este egy ideig együtt volt játékosaival, akik azonban túlságosan leittasodtak és vállalhatatlanul viselkedtek, ő kifejezetten a viselkedésük miatt távozott a helyről.

Bor- és ételsor, amit a sportolók is fogyaszthattak a Tiffán-esten

1. Olaszrizling 2006, 2. Nova Vita 2007 – Újbor 3. Régimódi Cuvée 2006 Mangalicakolbász lilahagymalekvárral 4. Pinot Noir 2005 Paradicsomos mustárban érlelt hátszínszeletek 5. Cuvée Carissimae 2005 Virágoskúti félkemény füstölt sajt Rózsa Péter birtokáról 6. Vera Vita 2003 + ásványvíz

Ambrusnak az MTI-nek adott nyilatkozatában is kerményen fogalmazott: "Nem vagyok hajlandó azonosulni ilyen cselekedetekkel, nem erről szól a pécsi vízilabda." Kósz és Petőváry játékjogát a pécsi edző minden teketóriázás nélkül felfüggesztette.

Rendőrségi forrásokból származó információink szerint az Andantéból hazainduló sportolókhoz csatlakozott a rendezvény házigazdája, Tiffán Zsolt is, aki korábban a Fidesz Baranya megyei elnöke posztját is betöltötte. A társaság nem jutott messzire, a borozó csak néhány száz méterre található az igazoltatás helyszínétől az Alagút túloldalán. Tiffán az Index kérdésére tagadta, hogy Kósz autójában ült az igazoltatás idején, azt viszont elismerte, hogy a borpatikában együtt szórakozott a vízilabdásokkal. Úgy tudjuk azonban, hogy a szondázás során a két vízilabdázóhoz hasonlóan Tiffán is ellenségesen lépett fel a rendőrökkel, a dulakodás idején azonban már csitítani próbálta a játékosokat.

Kósz a közleményében így emlékezett a pénteken hajnalban történtekre: "Megállítottak a rendőrök és az igazoltatást követően 4 alkalommal megszondáztattak, mind a négy esetben negatív eredménnyel. Ennek ellenére úgy döntöttek, elvisznek vérvételre, amely ellen tiltakoztam a 4 negatív szondaeredményre való tekintettel. Szóváltás alakult ki az utasaim, a rendőrök és köztem."

Kósz Opel Zafirájában egyébként teltház volt, a két sportóló és a borász mellett még négyen ültek benne.