Mivel lehet kiérdemelni egy hétmilliós autót?

2006.06.12. 15:05
Tagadta bűnösségét a Kulcsár-ügyben a Fővárosi Bíróságon hétfőn Koricsánszky Dóra, a brókerper új vádlottja, aki egy autó adásvétellel kapcsolatos okirat-hamisítás miatt állt bíróság elé.

A vád szerint az egyik nagy kereskedelmi televízió volt riporternője Saab típusú gépkocsijának eladásakor a vételárat Kulcsár Attila fizette ki, de az adásvételi szerződésbe - az exbróker készpénzeit ügyfeleinek fuvarozó - Szekér Gyula, az ügyben szintén megvádolt "taxis Gyuszi" került vevőként.

"Nem kell ez a vacak"

Szekér Gyula korábbi vallomása szerint Kulcsár Attila először magának akarta megvenni az autót az ibizai nyaralójához, de aztán azt mondta, neki "nem kell ez a vacak". Ezután ajándékozta Szekér Gyulának.

A bíró az eset kapcsán a tárgyaláson megjegyezte: "nem tudom megállni, hogy megkérdezzem, mivel lehet kiérdemelni egy 7 milliós autót?" Mire a sokmilliárdos sikkasztással vádolt Kulcsár Attila tömören annyit válaszolt: "sok munkával."

A május 3-án 22 vádlottal megindult büntetőperben már 24-en állnak bíróság előtt, ugyanis időközben az Egyesült Államokból hazatért Schönthal Henrik ügyét, a hétfői tárgyaláson pedig a Koricsánszky Dóra elleni vádiratot is a Kulcsár-ügyhöz egyesítette a bíróság.

Az ex-tévériporternő tagadja bűnösségét

A hétfői tárgyaláson sem Schönthal Henrik, sem Koricsánszky Dóra, sem pedig Szekér Gyula nem akart vallomást tenni.

Koricsánszky Dóra egy rövid írásos nyilatkozatot olvasott fel a bíróság előtt, melynek lényege, hogy nem követett el bűncselekményt.

Taxis Guszi, a pénzfuvaros

Szekér Gyula tárgyaláson ismertetett korábbi nyomozati vallomása szerint 1999-2000-ben ismerte meg Kulcsár Attilát, akinek a megbízásából többször vitt nagymennyiségű készpénzt az ügy több, későbbi vádlottjának, így például Forró Tamás média-vállalkozónak, Rejtő E. Tibornak, a K&H bank volt elnök-vezérigazgatójának és Schönthal Henriknek. Ezért cserébe a taxis 300-400 ezer forintot kapott az exportbrókertől.

A hétfői tárgyaláson Schönthal Henrik arra hivatkozással, hogy új védője van, aki még nem tudott felkészülni az ügyből, egyelőre nem tett vallomást, de nem zárkózott el attól, hogy a későbbiekben nyilatkozzék a bíróság előtt.