Tönkretették a 62-es utat a kamionok

2009.01.30. 14:25
Az M6-os építésére tartó kamionok miatt teljesen tönkrement a 62-es főút burkolata. Elképzelhető, hogy néhol 20 kilométer per órás korlátozást kell bevezetni.

Balesetveszélyessé vált a 62-es főút, aki teheti, inkább kerülje el - ezt kéri a Fejér Megyei Állami Közútkezelő Kht. A hét közepétől több helyen 40-es, 60-as sebességkorlátozások vannak érvényben. Ha tovább romlik az út állapota, elképzelhető, hogy csak 20 kilométeres sebességgel lehet haladni rajta.

A Közútkezelő megkezdte a tárgyalásokat az M6-os autópálya építtetőjével a károk enyhítéséről, mert a szakemberek szerint a téli időjárás mellett a köveket szállító teherautók azok, amelyek leginkább tönkreteszik az aszfaltot.

Hiába javítják az aszfaltot az ilyenkor szokásos technológiával, az nem bírja ki a terhelést. Felbecsülhetetlen, hogy mennyi pénzből lehetne az utat teljesen helyreállítani, de azt semmiképpen sem az adófizetők forintjaiból kellene megtenni. A károkozóval keresik a közös megoldást.

Fejér megyében Sándorházától az M6-os csomópontig hatvan, Pálhalma és a Jánosmajori elágazás között negyven, utána Perkátáig hatvan, majd Szabadegyházáig megint negyven kilométeres korlátozást vezettek be.