Főbe lőtte magát egy nyolcéves fiú egy amerikai fegyverkiállításon

2008.10.28. 13:40
A fiú elvesztette a kontrollt egy kiállított géppisztoly felett. A massachusettsi törvények szerint felügyelet mellett és szülői engedéllyel gyerek is süthet el kézifegyvert, de a katonai fegyverek más kategóriába tartoznak. Négy hivatal vizsgálja az ügyet.

Vizsgálatot indítottak a hatóságok Massachusettsben egy fegyverkiállítás ügyében, ahol egy felnőtt felügyeletében lévő nyolcéves fiú véletlenül főbe lőtte magát egy Uzi géppisztollyal. A balesetet szenvedett gyermeket azonnal kórházba szállították, de életét nem sikerült megmenteni.

A Bostontól 150 km-re fekvő Westfield egyik sportklubjában vasárnap megrendezett géppuska- és lőfegyver-kiállításon Christopher Bizilj "elvesztette felügyeletét a géppisztoly felett" - közölte a helyi rendőrség illetékese.

Bár Massachusetts állam törvényei szerint megfelelő felügyelet, valamint szülői-, illetve törvényes gondviselői engedéllyel gyerekek is elsüthetnek kézifegyvert, a lőfegyver-felügyeleti szerv szerint a kisfiúnak sosem lett volna szabad lőnie egy katonai fegyverrel. "Egy AK-47-esnek semmi keresnivalója egy nyolcéves kisfiú kezében. Ez egy háborúban használt fegyver. Képzett katonák lőnek vele a harcmezőkön" - nyilatkozta Jerry Belair, a fegyveres erőszak ellen harcoló helyi civil szervezet vezetője.

A westfieldi rendőrség főhadnagya, Hipolito Nunez elmondta, hogy a helyi és az állami rendőrség, a hampdeni ügyészség, valamint a kézifegyverek ügyében illetékes szövetségi hivatal is nyomoz az ügyben. Azt vizsgálják, hogy a connecticuti kisfiúnak volt-e szülői engedélye, illetve, hogy a fegyverkiállítás az állami törvényekben meghatározottak szerint zajlott-e.