Rakétavetővel akartak vadászni

2008.07.01. 11:27
Többek között rakétaindításra is alkalmas eszközök kerültek elő abból a kamionból, amiben 100 milliót érő fegyvertár lapult. A francia idegenlégiótól elcsent csúcstechnológiával a gyanúsítottak állítólag vadászni akartak.

Csúcstechnológiás hadieszközöket foglaltak le a borsodi rendőrök és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. A francia idegenlégió fegyverállományából származó haditechnikai eszközök felhasználásával a gyanúsítottak vadászni akartak Magyarországon. Az egyikük szolgált is az idegenlégióban, ő lopta ki az úgynevezett harmadik generációs csúcstechnikai eszközöket, amelyeket a magyar hadseregben sem használnak.

Nemrég fogták el azt az ormosbányai fuvarozót, akinek kamionjában átcsempészték a több mint 100 millió forintra becsült eszközöket. Az akcióban mintegy 40 rendőr vett részt. 41 darab éjjellátó készüléket, 2 lézertávmérőt, 8 elektrooptikai irányzékot, 1 lángrejtőt, 2 hidraulikus fegyverállványt és 7 fejadaptert foglaltak le. (Az eszközök egy része laptoppal összekapcsolva akár rakétaindításra is alkalmas.)

A rendőrség a haditechnikai eszközök megrendelőjét, egy 36 éves kazincbarcikai férfit őrizetbe vette, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a francia idegenlégiót is tájékoztatta, és visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással bűntett miatt eljárást indított.