150 embert vert át a Vaterán

2007.05.03. 12:34
Internetes csalást leplezett le a rendőrség. Egy bajai férfitól memóriakártyákat vásároltak a vatera.hu-n, de a vevők nem kapták meg az árut.

Másfél millió forintos internetes csalást derített fel a Nemzeti Nyomozóiroda (NNyI) és a hódmezõvásárhelyi rendõrkapitányság bűnügyi osztálya.

Számítástechnikai alkatrészeket rendelt meg több mint 100 csalódott ember a Vatera.hu-n keresztül. A piacinál lényegesen olcsóbban kínált, többségében memóriakártyákért 1250 forinttól 105 ezer 300 forintig fizettek a soha ilyen árucikkekkel nem rendelkezõ M. Róbertnek.

A fifikás csaló más nevére nyitott bankszámlákon fogadta a beérkező pénzt, amit egy bajai bankautomatából vett fel részletekben.

A kihallgatásokon kiderült, hogy M. Róbert nem megélhetési csaló volt. Mintegy négymillió forint értékű autójának árából, vagy egyéb ingó-ingatlanvagyonának eladásából könnyedén vissza is fizetheti az összesen másfél millió forintos kárt. Ha ez megtörténik, akkor Paksi Zsolt rendõr alezredes, a hódmezõvásárhelyi kapitányság bûnögyi osztályának vezetõje szerint akár elég lehet ahhoz is, hogy ejtsék ellene a most felhozott vádat.

A NNyI képviseletében nyilatkozó Gazdag Tibor rendõr alezredes, a csúcstechnológiai bûnözés elleni védekezés osztályának vezetõje azzal indokolta az ügy mértékéhez képest vehemens fellépést, hogy M. Róbert összesen 150 embernek okozott kárt és bosszúságot. Gerõ Viktor, a Vatera ügyvezetõje azt mondta, beiktatnak a rendszerükbe egy biztonsági lépést.