Zúzott követ loptak a temetőből

2008.10.21. 14:09
A sétányokon szétterített követ ki sem vitték a temetőből: sírok környékén szórták szét.

Még át sem adták a kaposvári Keleti temetőben az új parcellát, de már ellopták a zúzott követ a sétányokról - panaszolta a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója kedden az MTI-nek. Puskás Béla szerint nem is a kár nagysága bosszantja, hiszen az ellopott 5-6 talicskányi kő értéke néhány ezer forint, sokkal inkább az keseríti el, hogy a tolvajok a temetőt sem kímélik.

Ráadásul a követ nem is vitték ki a temetőből, a sírok környékén szórták el - tette hozzá az igazgató, aki a történtek kapcsán arról is beszámolt, úgy döntöttek, felkérik a polgárőröket, hogy a kora esti órákban őrjáratozzanak Kaposvár két temetőjében. Erre várhatóan már e hét végétől sor kerül, amire azért is szükség van különösen most, a halottak napja körüli időszakban, mert a tolvajok az örökzöldeket és a virágokat sem kímélik.

Ez évek óta gondot jelent, de az esetek többségében nem tudják bizonyítani az értékét tekintve nem túl jelentős, ám kegyeletsértő lopásokat - mondta az igazgató. Arra is volt példa - jegyezte meg Puskás Béla, hogy a sírok gondozására vállalkozók vitték el más sírokról a virágokat, vagy szedték ki az örökzöldeket, az árát pedig felszámolták az őket megbízó hozzátartozónak.