Véget érhet Sarkozy házassága

2007.10.15. 15:09
A francia lapok úgy tudják, hogy Nicolas Sarkozy és felesége Cécilia még a hét elején bejelentik, hogy elválnak. A köztársasági elnök szóvivője egyelőre tagadta a pletykát, ugyanakkor magánbeszélgetéseken állítólag a tanácsadók és családi barátok is elsimerik a szétválásról szóló híreket.
Utolsó csók?

A genfi La Reserve hotel környékét az elmúlt napokban ellepték a francia újságírók és tévések, miután Cécilia Sarkozy a közelmúltban legalább kétszer megfordult a svájci szállodában. Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök felesége egyre inkább külön utakon jár, ezzel pedig heves spekulációknak adott alapot, írja a Guardian. A francia lapok többsége már azt is kikövetkeztette, hogy a pár hamarosan bejelenti szétválását, mivel a feleséget nyár óta alig lehetett férje oldalán látni.

Nyílt titok

"Ez nyílt titok" - mondta Christophe Barbier, a L'Express francia hetilap egyik szerkesztője, aki szerint a bejelentésre még a hét elején lehet számítani. "2005-ben nem bizonyultak valósnak a házasságuk végleges megromlásáról érkező hírek. Ezúttal azonban nagyon úgy tűnik, hogy most valóban vége lesz" - tette hozzá. Névtelen forrásokra hivatkozva egy másik tekintélyes francia hetilap, a Le Nouvel Observateur is osztja a konkurens lap véleményét.

"Teljesen nyilvánvaló tény, hogy nem mennek jól a dolgok a házastársak között, és ezt magánbeszélgetéseken még az elnök tanácsadói és Cécilia úgynevezett közeli barátai is elismerik" - olvasható a Libérationban. A L'Est Republicain napilap pénteken és szombaton is foglalkozott a híreszteléssel, ők egészen úgy tudják, hogy az egyik meg nem nevezett magazinnál (ami a gyanú szerint a szerdai Paris-Match lesz) már képekkel együtt raktáron van egy Cécilia Sarkozy interjú a szakításról.

Groteszk és nevetséges pletyka

"Ezt a pletykát nem kommentálom" - mondta David Martinon, a köztársasági elnöki hivatal szóvivője. "Ez groteszk és nevetséges" - tette hozzá. Cécilia Sarkozy szóvivője is nagyon hasonlóan reagált: "Nem kommentálhatunk minden ehhez hasonló pletykát."

A házaspárnak van egy tíz éves kisfia, valamint két-két nagyobb gyereke korábbi házasságukból. A szétválásról szóló híreket erősíti, hogy Céciliát a július 14-i francia állami ünnepség óta nem lehetett látni fontos nyilvános szereplésen. Ráadásul még akkor is több millió francia láthatta döbbenten a tévén keresztül, ahogy Nicolas megpróbálta megfogni felesége kezét, aki azonban határozottan elutasította a közeledést.

A svájci Journal du Tribune napilap úgy tudja, hogy a Genfben megjelenő Cécilia már csak az elnök tanácsadóinak beleegyezésére vár, hogy mikor hozhatja nyilvánosságra a válás hírét. A Guardian szerint bármi is igaz a mostani spekulációkból, a házaspár viszonya messze nem felhőtlen, sokak szerint ez annak köszönhető, hogy csak a 2007-es elnökválasztási kampány miatt jöttek újra össze.