Ingyenes levelezés Mi ez? Hol vagy? Hely honlapodnak, képeidnek

  keresés az Indexen
POLITIKA | TECH | GAZDASÁG | KULT | SPORT    
  BELFÖLD | KÜLFÖLD | BULVÁR | BŰNÜGY | VILÁGTÜKÖR 
 GLOBALIZÁCIÓ
Prágától Davosig, avagy antiglobalizációs klimax

 LINKEK
Public Eye on Davos
Zöld Pók
Friends of the Earth
Bankwatch Network
Bretton Woods Project
Amnesty International
Human Rights Watch
Világbank
Nemzetközi Valutaalap
Világkereskedelmi Szervezet
World Economic Forum

Póló
Autódoktor-póló

Megrendelhető legnépszerűbb szerzőnk, az Autódoktor pólója. Természetesen nem az a rettenetes állapotú ruhadarab, melyben a Doktor az olajos sárban hempereg...



Ára: 1200 Ft
Vörös zászlóval a NATO ellen
BELFÖLD május 29. 22:49

"Kedves Javier Solana!!" - üvölti TGM a mikrofonba, haja belobogna a pályaudvarig, ha arra állna, de nem. A tömeg ujjong, éljenez. Vörös zászló leng a tüntetők felett, s ki beszél itt már a NATO-ról? A szónok szeme felcsillanni látszik, most előrelép, most megfogja a mikrofont, és megint, és megint, hát a forradalom hiányzott nekem..!

Halálcsillagot lepedőből
BELFÖLD május 28. 20:07

"Személyit önnek, önnek, önnek! Magának meg úr vagyok!" - intézkedik most már lassan jegessé váló nyugalommal H. Károly rendőr alezredes, körülötte az izgatott, újságírókba fulladó, transzparensaggató tömeg. Nem visznek innen el senkit szépszóval, szikrázzák azok a tekintetek. Együtt halunk meg valamennyien. Csattog a NATO-ellenes felirat a Lánchídon.

TGM nélkül a globalizáció ellen
BELFÖLD május 25. 18:09

Hála annak a két ezredesnek, négy alezredesnek, két őrnagynak, és egy századosnak, aki a rendőrség részéről aláírta a Humanista Mozgalom kérvényét, megtartják a globalizációellenes demonstrációt Budapesten a május 29-i EU-NATO-találkozó alatt. "Az együttműködés jó" - mondja Várady Tibor a szervezet részéről; hangjában nem érezni iróniát. Pedig úgy tűnik, nem a példátlan méretű rendőri készülődés, hanem az apátia és az alulszervezettség lesz az esemény halála.

Budapest sem ússza meg tüntetés nélkül a NATO-csúcsot
BELFÖLD május 24. 15:17

Az egész úgy zajlott le, mint egy gyengébb kémfilmben. A globalizációellenes aktivistát felhívták telefonon a Nemzetbiztonsági Hivataltól, és találkozót kértek tőle. A lány - akit vélhetőleg kissé megszeppentett a hívás - szépen el is ment. A Corvin-közben találkozott a két ügynökkel, egy nővel és egy férfival, akiket nagyon érdekelt, mit is terveznek az "anarchista csoportok" a május végi EU-NATO-csúcstalálkozón. Lesz-e erőszak, felfordulás, utcakőbontó Prága. Az Index úgy tudja, ha égő belváros nem is, demonstrációk azért lesznek.

Csakazértis tüntetnének az antiglobalisták
BELFÖLD május 23. 10:14

Bár a hazai globalizációellenes és zöldmozgalmakat első értesülések szerint meglepetésként érte a Nemzetbiztonsági Hivatal bejelentése, miszerint külföldi és hazai csoportok nagyszabású, erőszakos megmozdulásokra készülnének a május végi EU-NATO-csúcstalálkozó idejére, több aktivista most már csakazértis tervezi, hogy az utcára vonul - értesült az Index. A vizsgaidőszak és az alulszervezettség azonban még betehet a tüntetésnek.

Magánhadsereg olajtársaságnak?
KÜLFÖLD február 7. 13:58

Saját költségén fegyverezte fel a Shell olajtársaság a nigériai rendőrséget a nyolcvanas években – ismerte el a cég egyik képviselője. A vállalat továbbra is tagadja, hogy bármi köze volna azokhoz a gyilkosságokhoz, amelyeket a katonai diktatúra időszakában követtek el, és amelyekért helyi és nemzetközi szervezetek szerint közvetve a Shell a felelős.

Magyarország a gyorsvonat útjában
KÜLFÖLD február 5. 19:44

A magyar felsőoktatásban tanulók globalizációról alkotott véleményét vizsgálta az M&H Communications közvélemény-kutatásával. A felmérésből kiderül, hogy az egyetemistáknak nincs kialakult, éles képük a globalizációról; nagy részük mégis inkább negatívan vélekedik a folyamat hazánkra gyakorolt hatásairól, és úgy érzik: nem is nagyon lehet ellene mit tenni.

Újabb botrány a Nike körül
KÜLFÖLD január 29. 15:19

A Nike arra kért fel egy független munkajogi szervezetet, hogy küldjön megfigyelőket egy, a Nike által beszállítóként használt mexikói gyárba, ahol állítólag súlyos munkaügyi és emberjogi visszaélésekre került sor. A szervezet előzetes jelentése ezt megerősítette. A cég további vizsgálatokat akar.

’Vérzett a szívem Prágában’
KÜLFÖLD január 29. 13:21

A neoliberalizmust és a szabadkereskedelmet dogmává emelő gazdasági globalizáció hosszú távon fenntarthatatlan, mert az árat a társadalommal és a környezettel fizetteti meg – vélekedik Fidrich Róbert, a Magyar Természetvédők Szövetségének tagja, a hazai globalizációellenes mozgalom ismert alakja. Fidrich szerint a téma ma már megkerülhetetlen, és az erről szóló vita lassan-lassan a mainstream médiába is beszivárog. Hangsúlyozza: a Seattle-ben, Prágában, Davosban történt erőszakos jeleneteknél jóval többről van szó.

Vérdíjat tűztek ki Soros fejére
KÜLFÖLD január 29. 13:31

Lemondta bangkoki útját Soros György, mert vérdíjat tűztek ki a fejére azok, akik szerint ő a felelős a thai gazdaság 1997-es összeomlásáért. Soros elismerte, hogy a profit reménye mozgatja az üzleti világban. Közben a davosi csúcstalálkozó és a Porto Allegre-i ellencsúcs képviselői „éles vitába” keveredtek egy videokonferencián arról, hogy ki a felelős a világ nyomorúságáért.

TOVÁBBI CIKKEINK

   Csökkenő gazdasági növekedésre számít az IMF KÜLFÖLD, január 27.
   Csúcs Davosban, ellencsúcs Porto Allegrében KÜLFÖLD, január 26.
   Globalizációellenes tüntetések várhatók Davosban KÜLFÖLD, január 25.
   Antiglobalizációs klimax KÜLFÖLD, január 25.
   Hazánk a globalizáció élvonalában KÜLFÖLD, január 10.
   Olajtársaságok az emberi jogokért KÜLFÖLD, december 28.
   Környezetbarát erdőirtás KÜLFÖLD, december 11.
   Országnyi vállalatok KÜLFÖLD, december 5.
   Csökkent a nyomorban élők aránya KÜLFÖLD, október 5.
   Globalizáció és civilszervezetek KÜLFÖLD, szeptember 29.
   Fekete füst Prága felett KÜLFÖLD, szeptember 26.
   Csata Prágában KÜLFÖLD, szeptember 26.
   Tréning könnygáz ellen KÜLFÖLD, szeptember 25.
   Prága: több újságíró mint tüntető KÜLFÖLD, szeptember 24.
   Új Seattle készül KÜLFÖLD, szeptember 21.

GLOBALIZÁCIÓ

Impresszum | Hirdetési árak
© 2001 Index.hu Rt