Külföld

Két halott Netanyában

Folytatódnak a robbantások és a terrorellenes harc

2002. május 19., vasárnap 16:58

Két halottja és húsznál is több sebesültje van az izraeli Netanya piacán elkövetett újabb öngyilkos merényletnek. Több sérült állapota válságos. Folytatódik Izrael terrorellenes harca - nyilatkozta a merénylet után Saron titkárságának egy munkatársa.

Bomba robbant egy netanyai piacon vasárnap délután. A feltételezések szerint öngyilkos merénylet történt, melyben két ember életét vesztette, húsznál is többen megsebesültek. Az izraeli televízió jelentése szerint a támadó is életét vesztette a robbanésban.

Több súlyos sérült

A szemtanúk beszámolói szerint a merénylő taxiba szállt, mielőtt felrobbantotta volna a derekára erősített robbanószerkezetet - jelenti a BBC. A sérültek közül többeket súlyos, válságos állapotban szállítottak kórházba. Az izraeli rádió jelentése szerint a biztonsági erők már órák óta készenlétben voltak a térségben, miután értesítést kaptak egy tervezett merényletről - írja a BBC.

Közel két hete ez az első ilyen típusú merénylet Izraelben - emeli i a BBC tudósítása. Netanyában márciusban hajtottak végre egy huszonkilenc halálos áldozatot követelő merényletet egy vallási ünnep estéjén. A támadás nyomán az izraeli hadsereg öthetes offenzívába kezdett a ciszjordániai palesztin fennhatóságú települések ellen.

Folytatódik a terror-ellenes harc

A márciusi merényletet a Hamasz iszlám terrorszervezet vállalta magára. A merénylettel kapcsolatban elsőként megszólaló David Baker, Ariel Saron miniszterelnök irodájának munkatársa elmondta: mindenki, aki azt gondolta, hogy véget ért a palesztinok Izrael elleni terrortámadás sorozata, tévedet. A palesztin terrorkampány folytatódik, csakúgy mint Izrael terrorellenes harca - tette hozzá Baker.

hirdetés

N; N;
hirdetés