(c) 2002 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Két halott Netanyában

Két halottja és húsznál is több sebesültje van az izraeli Netanya piacán elkövetett újabb öngyilkos merényletnek. Több sérült állapota válságos. Folytatódik Izrael terrorellenes harca - nyilatkozta a merénylet után Saron titkárságának egy munkatársa.

Index (ugyelet@mail.index.hu)
2002. május 19., vasárnap 16:58



Bomba robbant egy netanyai piacon vasárnap délután. A feltételezések szerint öngyilkos merénylet történt, melyben két ember életét vesztette, húsznál is többen megsebesültek. Az izraeli televízió jelentése szerint a támadó is életét vesztette a robbanésban.

Több súlyos sérült

A szemtanúk beszámolói szerint a merénylő taxiba szállt, mielőtt felrobbantotta volna a derekára erősített robbanószerkezetet - jelenti a BBC. A sérültek közül többeket súlyos, válságos állapotban szállítottak kórházba. Az izraeli rádió jelentése szerint a biztonsági erők már órák óta készenlétben voltak a térségben, miután értesítést kaptak egy tervezett merényletről - írja a BBC.

Közel két hete ez az első ilyen típusú merénylet Izraelben - emeli i a BBC tudósítása. Netanyában márciusban hajtottak végre egy huszonkilenc halálos áldozatot követelő merényletet egy vallási ünnep estéjén. A támadás nyomán az izraeli hadsereg öthetes offenzívába kezdett a ciszjordániai palesztin fennhatóságú települések ellen.

Folytatódik a terror-ellenes harc

A márciusi merényletet a Hamasz iszlám terrorszervezet vállalta magára. A merénylettel kapcsolatban elsőként megszólaló David Baker, Ariel Saron miniszterelnök irodájának munkatársa elmondta: mindenki, aki azt gondolta, hogy véget ért a palesztinok Izrael elleni terrortámadás sorozata, tévedet. A palesztin terrorkampány folytatódik, csakúgy mint Izrael terrorellenes harca - tette hozzá Baker. Vége

az oldal tetejére