(c) 2001 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Peresz: Az antiszemitizmus Magyarország problémája

"Manapság az antiszemitizmus inkább az önök problémája, semmint a miénk" - mondta a hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó izraeli külügyminiszter. Simon Peresz szerint a magyar vezetésnek szándékában áll fellépni az antiszemitizmus ellen. A külügyminiszterek hangsúlyozták, hogy Izrael és Magyarország kapcsolata jó, és Peresz viszontlátogatásra invitálta Martonyi János magyar külügyminisztert.

MTI (ugyelet@mail.index.hu)
2001. augusztus 21., kedd 17:34



Tudatában vagyok annak, hogy voltak Magyarországon bizonyos antiszemita megnyilvánulások, de olyanok is voltak, amelyek elítélték ezeket - jelentette ki Simon Peresz keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Az izraeli külügyi tárca vezetője ezt megelőzőleg megbeszéléseket folytatott Martonyi János külügyminiszterrel.

A kérdés azzal kapcsolatban hangzott el, hogy az ügyészség a múlt héten bűncselekmény hiányában megtagadta a nyomozást a MIÉP tisztségviselőinek a Fradi eladása kapcsán nyilvánosan elhangzott kijelentései ügyében.

"Manapság az antiszemitizmus inkább az önök problémája, semmint a miénk" - fogalmazott Peresz. Hozzátette: meggyőződött arról, hogy a magyar vezetésnek szándékában áll lépéseket tenni az antiszemitizmus ellen.

Peresz csak a tárgyalásokban hisz a Közel-Keleten

A sajtótájékoztatón mindkét külügyminiszter barátinak nevezte Magyarország és Izrael viszonyát. A magyar külügyminiszter hangsúlyozta, hogy hazánk érdekelt a közel-keleti konfliktus rendezésében, és jó viszonyt alakított ki mindkét féllel. Peresz a közel-keleti helyzetről szólva úgy vélekedett, hogy csak tárgyalások útján lehet elérni a békét, a terror visszaszorítását. Kérdésre válaszolva kijelentette, hogy szándékában áll találkozni Jasszer Arafat palesztin elnökkel, ám ennek részleteit még ki kell dolgozni. Simon Peresz bejelentette, hogy meghívta izraeli látogatásra a magyar diplomácia vezetőjét. Vége

az oldal tetejére