Külföld

Fehér port kapott Horn Gyula is

Egy alkalmazottat kórházba szállítottak

2001. 10. 18., 19:58 | Frissítve: 2001. október 19., péntek 12:43

Feladó nélküli, fehér port tartalmazó levelet kapott Horn Gyula. Az exminiszterelnöknek szánt küldemény az MSZP Köztársaság téri postabontójára érkezett - értesült az Index. A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője megerősítette információinkat.

Csütörtökön a Parlamentbe érkezett egy Horn Gyulának címzett levél. Mivel az exminiszterelnök irodája már nem az Országgyűlés épületében van, a küldeményt átirányították a Köztársaság téri MSZP-székházba, ahol Horn jelenlegi hivatala található. A levélben fehér por volt, ugyanis a fény felé fordította a borítékot, s onnan látta a fehér porszerű tartalmat. A postabontóból rögtön értesítették a katasztrófavédelmiseket. A lépfeneesetre utaló tartalom miatt a küldeményt nem bontotta ki az alkalmazott.

Az exminiszterelnök nem ért hozzá a küldeményhez

Az Index értesüléseit megerősítette Dobson Tibor, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője is. A címzett és a feladó kilétét, ha tudja sem árulhatja el a szóvivő, azt azonban elmondta, hogy a fővárosi katasztrófavédelmisek kiszálltak a Köztársaság térre. Mivel a levél port tartalmazott nem bontották ki a küldeményt, hanem az ÁNTSZ fővárosi laboratóriumába szállították.

Az Index úgy tudja, hogy a postabontó dolgozóját a biztonság kedvéért kórházba szállították. A küldemény a riasztásnak köszönhetően nem ért el a volt kormányfőhöz. A többi esethez hasonlóan a helyiséget kiürítették és fertőtlenítik.

Enyhülőben a hazai lépfenepánik

A Belügyminisztérium csütörtökön arról tájékoztatott, hogy az eddigi 132 lépfenegyanúra utaló bejelentés mindegyike negatív eredménnyel zárult. A tárca zöldszámot hozott létre, ahol nem a bejelentéseket várják, hanem információkkal szolgálnak a betegségről. Csütörtökön az előző napokhoz képest kevesebb bejelentés érkezett a lépfenegyanús esetekről.(Bővebben)

hirdetés

N; N;
hirdetés