Élre állt a New Jersey Devils

2000.12.15. 14:56
Az NHL keddi játéknapján mindössze két mérkőzést vívtak a csapatok, de izgalomban így sem volt hiány. A New Jersey Devils hazai pályán négy nullra verte a Délkeleti Csoport éllovasát, az Atlantát, és harminchárom pontjával az Atlanti Csoport élére állt. Otthon játszott döntetlent a Colorado Avalanche a Tampával, de még így is fölényesen vezeti az egész liga összesített táblázatát.
East Rutherfordban a liga két élcsapata, a New Jersey Devils és az Atlanta Thrasors találkozott. A hazaiak azzal a tudattal korcsolyáztak ki közönségük elé, ha nyernek, átveszik a vezetést a Keleti Főcsoport Atlanti Csoportjában. Ez nem ígérkezett túl könnyű feladatnak, hiszen ellenfelük az Atlanta a Délkeleti Csoport tetején tanyázott. Az Ördögök nem ijedtek meg a lehetőségtől, magabiztosan négy nullra nyertek, és harminchárom pontjukkal immár csoportelsők.

Brodeur ismét hibátlan

Martin Brodeur
a helyzet magaslatán
A siker alapvetően két játékosnak volt köszönhető, John Maddennek és Martin Brodeur kapusnak. Utóbbi szenzációsan védett, az idei szezonban immár harmadik alkalommal nem kapott gólt (19/19). Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a vendég csatárok nem tették próbára túlságosan a Devils portását. Az első harmadban hét, a másodikban mindössze négy, a harmadikban pedig nyolc próbálkozást kellett ártalmatlanná tennie.

A védekezéssel nem volt gondja a hazai csapatnak, a góllövéssel azonban hadilábon álltak. Legalábbis a nyitó harmadban, amikor érintetlen maradt Fankhouser kapuja (0-0). A folytatásban öt perc elteltével John Madden villant meg, Holik átadását értékesítette, majd tíz perc múlva a gólpasszkirály védő, Scott Niedermayer asszisztjából az orosz Mogilnij növelte góljai számát (2-0). A hajrában ismét Madden lőtt gólt, Holik passzából. A ,,Mad Dognak" becézett támadó idei szezonban tizenegyedik gólját szerezte, a gólpasszokkal együtt pedig már tizennyolc pontnál jár. Mivel az elmúlt évben összesen huszonöt pontig jutott, nem túlzás állítani, hogy a huszonnyolc éves játékos élete legjobb formáját mutatja.

Denverbe csapott a mennykő

Peter Forsberg
Csak keményen!
Denverben biztos hazai győzelmet remélhettek a drukkerek, mivel az Északnyugati Csoportot vezető Avalanche, a mezőny középén tanyázó Tampát fogadta. A vendégek szívósan védekeztek, igyekeztek mindenáron feltartóztatni a Colorado támadóit, sikerrel (0-0). Örömük csak az első szünetig tartott, hiszen alig kezdődött el a második húsz perc, mindjárt a tampaiak hálójában táncolt a pakk. Negyvennyolc másodperccel a kezdés után a nemrég visszatért Peter Forsberg passzából Chris Drury lőtt gólt.

A Lightning nem adta fel, és az orosz Karitanov a tizenharmadik percben egyenlített. A Lavina-hívők idegeit Ray Bourque nyugtatta meg, miután a Sakic, Forsberg ,,atomtámadósortól" kapott kihagyhatatlan passzt, emberelőnyös helyzet után (2-1). A befejezés a délieknek sikerült jobban, Mike Johnson szintén létszámfölényes helyzetből egyenlített (2-2). Azonban nem kell különösebben búsulniuk a denverieknek, negyvenhat pontjukkal, utcahosszal vezetik az NHL teljes mezőnyét.

Eredmények
New Jersey Devils-Atlanta Thrashers 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
Colorado Avalanche-Tampa Bay Lightning 2-2 (0-0, 2-1, 0-1)