Juharlevél borult a Pingvinekre

2000.12.15. 14:56
Nyolc összecsapást játszottak az NHL 71. játéknapján, s ezek közül négy nem ért véget a rendes játékidô lejártával, lévén, a csapatok nem jutottak dűlôre. A legnagyobb tettet a Toronto hajtotta végre Pittsburghben, ahol kétgólos hátrányt váltottak hármas elônyre.
Kevesebb mint öt perc kellett ahhoz a Pingvineknek, hogy elhitessék szurkolóikkal, kiütik a Juharleveleseket. Ekkor azonban magához tért a kanadai egylet, és Mats Sundin (két assziszt), Gary Valk (egy gól - két assziszt), Szergej Berjozin (három passz) és Yannick Perreault (két gól, egy elôkészítés) vezérletével egy négy nullás szakaszt produkált. A hazaiaknál hiába szerezte meg idénybeli tizenhetedik és tizenötödik gólját Alex Kovaljov illetve Jaromir Jagr, nem tudtak mit kezdeni a száguldozó északiakkal. Pláne, hogy Garth Snow gyalázatosan gyenge napot fogott ki: tizennyolc löketbôl hat utat talált a ketrecébe.

Nicklas Lidstrom (Red Wings) és Mike Sillinger (Panthers)
Nem panaszkodhattak a dallasi drukkerek sem, csapatuk ugyanis a Torontóhoz hasonlatos feltámadást produkált az Oilers ellenében. Rem Murray révén az Edmonton jutott elônyhöz, de ezt Brett Hull egalizálta. Ismét az Olajosok következtek, Shawn Horcoff találatával megint vezettek - ezúttal Joe Nieuwendyk egyenlített. Az utolsó harmadra aztán beindultak a Csillagok, Mike Modano, Jamie Langenbrunner és Grant Marshall is betalált, míg Eddie Belfour mindent védett, így Texasban maradtak a pontok.

A nap harmadik fordulatokban gazdag meccse a Colorado és a Philadelphia nevéhez fűzôdik. A találkozót egy góllal és két elôkészítéssel záró Eric Desjardins a Phillyt juttatta elônyhöz, majd Greg De Vries egyenlítése után ismét a Flyers következett. Mire azonban kiörülhették volna magukat a vendégek jött Eric Messier és Milan Hejduk, és máris a Lavina vezetett. Mindössze nyolc másodperc volt vissza a mérkôzésbôl, amikor Simon Gagne bevágta Daymond Langkow passzát (neki ez volt a harmadik ezen az estén), így jöhetett a hirtelen halál. Ekkor azonban már mindkét gárda nagyon vigyázott, így a végén a Philly örülhetett.

Lekopírozta a denveri eredményt a Detroit és a Florida. A találkozó érdekessége, hogy a csapatok szinte minden mutatója megegyezett, így nem is lehetett más a végeredmény , mint döntetlen. A mezônybôl leginkább a kapusok dícsérhetôk, Manny Legace (Red Wings) és Trevor Kidd (Panthers) egyaránt 32-szer hárított. Szintén hálóôrének, Mike Vernonnak köszönheti montreali sikerét a Calgary. A Flames portása 16/17-tel zárt, elöl pedig Oleg Szaprikin (egy-egy gól és passz) vezetésével a csatárok is tették a dolgukat. Atlantában is egy kapust, Damian Rhodes-t ünnepelte a hazai publikum, lévén, hogy a Trashers az ô vezérletével (32/33) verte a Chicagót. Nem sok izgulnivalója volt a minneapolisi fanatikusoknak, ugyanis a második harmadra kialakult a gólszegény végeredmény, ettôl kezdve körmük helyett hamburgereiket rághatták. Hosszabbításban vérzett el a Colombus Anaheimben, ahol a Hatalmas Kacsák Niclas Havelid 62:13-nál esett góljával verték a Blue Jackets-et.

A 71. játéknap eredményei
Detroit Red Wings-Florida Panthers 3-3 h.u. (1-1,1-1,1-1,0-0)
Montreal Canadiens-Calgary Flames 1-3 (0-2, 0-0, 1-1)
Pittsburgh Penguins-Toronto Maple Leafs 4-7 (2-1, 0-3, 2-3)
Atlanta Thrashers-Chicago Blackhawks 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
Colorado Avalanche-Philadekphia Flyers 3-3 h.u. (0-1,1-0,2-2,0-0)
Minnesota Wild-Carolina Hirricanes 1-1 h.u. (1-0,0-1,0-0,0-0)
Dallas Stars-Edmonton Oilers 5-2 (0-0, 2-2, 3-0)
Anaheim Mighty Ducks-Colombus Blue Jackets 5-4 h.u. (2-1,2-2,0-1,1-0)