A Parkőrök elverték a Párducokat

2000.12.19. 15:47
Négy meccs: két hazai és két vendég diadal - nagyjából így foglalhatnánk össze az NHL hetvenhatodik játéknapjának történéseit.
Az Edmonton majdnem megfogta a Detroitot.
A hétfôi mérkôzések közül egyértelműen az Edmonton detroiti vendégjátéka érdemelte ki a rangadó minôsítést. Ráadásul az Olajosok majdnem kellemes meglepetést is szereztek híveiknek, hiszen mindöszze harmincnégy másodpercen múlott, hogy nem gyôzelemmel búcsúztak az Autóvárosból. Pedig a találkozó úgy indult, hogy a Red Wings ezúttal szárnyalni fog: Niklas Lidström már a hatodik percben mattolta Tommy Salót. A harmad végén aztán jött Janne Niinimaa és kiegyenlített, sôt a második játékrész elején kihagyhatatlan helyzetbe hozta Shawn Horcoffot is - vezetett tehát az Oilers.

A Detroit azonban - szokásával ellentétben nem omlott össze - , s Steve Yzerman (három assziszt) vezérletével egalizálta a különbséget. Már csak négy és fél perc volt vissza az összecsapásból, amikor George Larague ismét a kanadaiakat juttatta elônyhöz.

A Vörös Szárnyak hívei már elkönyvelték az újabb hazai zakót, amikor Tomas Holmström - harmincnégy szekundummal a vége elôtt - ismét annulálta az edmontoni elônyt. A hosszabbításban aztán jött a meccs újabb fordulata: Larry Murphy ugyanis Salo mellett (35/39-cel zárt a kapus) megszerezte idénybeli második találatát, s ezzel véget is vetett a mérkôzésnek.

Hasonló izgalmakat élhettek át a fôvárosi szurkolók, kedvenceik San Jose elleni jégre lépésénél. Szergej Goncsar két és Adam Oates egy találatával a Capitals háromszor is vezetett a Cápák ellen, a végén mégis a kaliforniaiak örülhettek. Vincent Damphousse három, Marco Sturm két assziszttal hívta fel magára a figyelmet, s vezetésükkel az utolsó harmad már egálból kezdôdött. Ekkor Scott Hannan használt ki egy kettôs emberfórt, majd egy perccel a vége elôtt Todd Harvey vette be a hazaiak üresen tátongó ketrecét, tovább javítva ezzel a SJ amúgy is fényes idegenbeli mérlegét.

New Yorkban ismét lemészárolták a Floridát. A jan Hlavac (egy gól- két assziszt), Petr Nedved (három passz), Mark Messier (egy-egy gól és elôkészítés) és Theoren Fleury (két passz) által vezérelt Parkcsôszök féltucat alkalommal állították megoldhatatlan feladat elé a vendégeket. Montrealban viszont a hazaiak bizonyultak tehetetlennek Ron Tugnuttal szemben - a tavalyi rájátszás legjobb védési hatékonyságát jegyzô, egykori pittsburgh-i portás 27/27-es mutatóval ért el shutoutot, míg elöl Chris Nielsen és Kevyn Adams sem hibázott, így a Colombus értékes idegenbeli gyôzelemmel kelhetett útra.

A 76. játéknap eredményei
New York Rangers - Florida Panthers 6-3 (2-0, 1-1, 3-2)
Washington Capitals - San Jose Sharks 3-5 (2-1, 1-2, 0-2)
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 4-3 h. u. (1-1, 0-1, 2-1, 1-0)
Montreal Canadiens - Colombus Blue Jackets 0-2 (0-1, 0-1, 0-0