Dömötör
11 °C
14 °C

A Parkőrök elverték a Párducokat

2000.12.19. 15:47
Kapcsolódó cikkek (1)
Négy meccs: két hazai és két vendég diadal - nagyjából így foglalhatnánk össze az NHL hetvenhatodik játéknapjának történéseit.
Az Edmonton majdnem megfogta a Detroitot.
A hétfôi mérkôzések közül egyértelműen az Edmonton detroiti vendégjátéka érdemelte ki a rangadó minôsítést. Ráadásul az Olajosok majdnem kellemes meglepetést is szereztek híveiknek, hiszen mindöszze harmincnégy másodpercen múlott, hogy nem gyôzelemmel búcsúztak az Autóvárosból. Pedig a találkozó úgy indult, hogy a Red Wings ezúttal szárnyalni fog: Niklas Lidström már a hatodik percben mattolta Tommy Salót. A harmad végén aztán jött Janne Niinimaa és kiegyenlített, sôt a második játékrész elején kihagyhatatlan helyzetbe hozta Shawn Horcoffot is - vezetett tehát az Oilers.

A Detroit azonban - szokásával ellentétben nem omlott össze - , s Steve Yzerman (három assziszt) vezérletével egalizálta a különbséget. Már csak négy és fél perc volt vissza az összecsapásból, amikor George Larague ismét a kanadaiakat juttatta elônyhöz.

A Vörös Szárnyak hívei már elkönyvelték az újabb hazai zakót, amikor Tomas Holmström - harmincnégy szekundummal a vége elôtt - ismét annulálta az edmontoni elônyt. A hosszabbításban aztán jött a meccs újabb fordulata: Larry Murphy ugyanis Salo mellett (35/39-cel zárt a kapus) megszerezte idénybeli második találatát, s ezzel véget is vetett a mérkôzésnek.

Hasonló izgalmakat élhettek át a fôvárosi szurkolók, kedvenceik San Jose elleni jégre lépésénél. Szergej Goncsar két és Adam Oates egy találatával a Capitals háromszor is vezetett a Cápák ellen, a végén mégis a kaliforniaiak örülhettek. Vincent Damphousse három, Marco Sturm két assziszttal hívta fel magára a figyelmet, s vezetésükkel az utolsó harmad már egálból kezdôdött. Ekkor Scott Hannan használt ki egy kettôs emberfórt, majd egy perccel a vége elôtt Todd Harvey vette be a hazaiak üresen tátongó ketrecét, tovább javítva ezzel a SJ amúgy is fényes idegenbeli mérlegét.

New Yorkban ismét lemészárolták a Floridát. A jan Hlavac (egy gól- két assziszt), Petr Nedved (három passz), Mark Messier (egy-egy gól és elôkészítés) és Theoren Fleury (két passz) által vezérelt Parkcsôszök féltucat alkalommal állították megoldhatatlan feladat elé a vendégeket. Montrealban viszont a hazaiak bizonyultak tehetetlennek Ron Tugnuttal szemben - a tavalyi rájátszás legjobb védési hatékonyságát jegyzô, egykori pittsburgh-i portás 27/27-es mutatóval ért el shutoutot, míg elöl Chris Nielsen és Kevyn Adams sem hibázott, így a Colombus értékes idegenbeli gyôzelemmel kelhetett útra.

A 76. játéknap eredményei
New York Rangers - Florida Panthers 6-3 (2-0, 1-1, 3-2)
Washington Capitals - San Jose Sharks 3-5 (2-1, 1-2, 0-2)
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 4-3 h. u. (1-1, 0-1, 2-1, 1-0)
Montreal Canadiens - Colombus Blue Jackets 0-2 (0-1, 0-1, 0-0

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.