Rangadót nyert a Devils és a Blues

2000.12.21. 19:17
Az NHL legutóbbi játéknapján az Atlanti Csoport listavezetője, a New Jersey Devils hazai pályán verte négy egyre a Dallas Stars gárdáját. New Yorkban is diadalmaskodott a St Louis Blues, elsősorban Pavol Demitra három góljának köszönhetően. Jevgenyij Nabokov, a San Jose portása volt a mérkőzés hőse Detroitban, ahol a vendégek kettő nullra nyertek.
Blake Sloan és Brian Rafalski
Megismétlődött a tavalyi szezon nagydöntője East Rutherfordban, a New Jersey Devils fogadta a Dallas Starst. A hazaiak folytatták jó sorozatukat, ismét felülkerekedtek a Csillagokon. A Devils a már megszokott képletet alkalmazta, biztos védekezés, kevés kapott gól, gyors kontrákkal már az első harmadban eldönteni a mérkőzés sorsát. Ezt a tervet a dallasiak sem tudták felborítani, Arnott, Elias átadásából már másfél perc után betalált Belfour kapujába. Ezt még egalizálta Muller, de aztán beindult a henger. A hetedik és a tizennegyedik perc között háromszor voltak eredményesek a hazai sztárok. Elsősorban Petr Sykora dicsérhető, aki a nagy sorozatban egy góllal és két passzal vétette észre magát. A másik két gólt Stevns és Patrik Elias ütötte, beállítva az első harmad végeredményét, ami a meccs végeredménye is volt egyben (4-1). A második és harmadik húsz percben az Ördögök jól alkalmazták letámadásos taktikájukat, így további találatokat már nem láthatott a publikum.

Későn ébredt a Rangers

New Yorkban nem sok örömük volt a kilátogató nézőknek a Rangersben. A Parkőrök egy rövid időszakot eltekintve végig alárendelt szerepet játszottak a St. Louis Blues ellen. A Zenészek igazolták félelmetes hírüket, és sokáig úgy tűnt, kiütéses győzelmet aratnak vendéglátójuk felett. A nyitó harmadban a cseh légiós Pavol Demitra két találatával (az elsőt előnyből, Lacroix kiállítása után büntetett) vezettek a vendégek (0-2). A Rangers ekkor még reménykedhetett a fordulatban, de nem sokáig. Craig Conroy két perccel a második játékrész kezdete után egyértelművé tette, ezen az estén sok babér nem terem a hazaiaknak (0-3). Sőt, a befejező etapban Drake találatával már négygólossá duzzadt a Blues előnye, amely már a K.O-t előlegezte. A tizenkettedik percben azonban feltámadt a New York, és hat perc alatt szerzett három góljukkal újraélesztették a már veszni látszó győzelmi álmokat. Nedved, Grosek és a veterán Messier találatával a Rangers valósággal a sírból hozta vissza a meccset. A nagy hajrában elfáradtak Fleuryék, Hondzus góljával ismét kettő volt a különbség. Hiába vitték le Richter kapust, újabb gólt már csak a meccs hőse, Demitra ütött (3-6). A Blues ezzel a győzelemmel, a Colorado előtt, vezeti az összesített NHL-tabellát.

Káprázatos Nabokov

Jevgenyij Nabokov
Detroitban sem volt túl boldog a publikum, a Red Wings hazai pályán még gólt sem tudott ütni a San Jose Sharksnak. A mérkőzés legjobbja kétségtelenül a Cápák kapusa Jevgenyij Nabokov volt. A huszonöt éves kazah portás, aki harmadik szezonját kezdte meg a ligában, túlzás nélkül állítható, zseniális formában van, idén már harmadszor maradt érintetlen hálója. Pedig a detroitiak alaposan megtornáztatták, harmincegy lövést kellett hárítania. A Joe Louis aréna közönsége megdöbbenve látta, hogy kedvenceik nem bírnak az elmúlt hónap legjobb hálóőrével. A vendégek az első harmadban Matteau és Ricci találatával vezettek, alaposan feladva a leckét Scotty Bowman fiainak. Hiába erőlködtek a Szárnyak, ezen az estén nem lehetett gólt ütni Nabokovnak.

Eredmények
New York Rangers-St. Louis Blues 3-6 (0-2, 0-1, 3-2)
Washington Capitals-Buffalo Sabres 2-2 (0-1, 2-0, 0-0)
Detroit Red Wings-San Jose Sharks 0-2 ( 0-2, 0-0, 0-0)
Toronto Maple Leafs-Nashville Predators 1-3 (1-0, 0-0, 0-3)
Florida Panthers-Pittsburgh Penguins 2-2 (1-0,1-1, 0-1)
New Jersey Devils-Dallas Stars 4-1 (4-1, 0-0, 0-0)
Minnesota Wild-Ottawa Senators 2-2 (0-0, 1-2, 1-0)
Edmonton Oilers-Vancouver Canucks 3-2 (0-1, 0-1, 2-0) - hosszabbítás után
Phoenix Coyotes-Calgary Flames 4-2 (2-0,1-1,1-1)