Nyögvenyelősen, de újra nyert a MiZo -Pécs

2001.02.27. 20:58
A tartalékosan felálló baranyai hölgykoszorú, az első kétnegyedben nem találta a mérkőzés fonalát, de hála a szokásos Rátgéber dörgedelmeknek a szünetben, végül 18 pontos sikert arattak Euroliga mérkőzésen az izraeli Elitzur Delek Ramla ellen.
Rátgéber László csapata, még sérülésektől tizedelve is győzelemre esélyesként várta a női kosárlabda Euroliga, nyolcaddöntő 1. mérkőzését az izraeli Elitzur Delek Ramla ellen. A baranyai hölgyek eddigi összes meccsüket győzelemmel zárták a kupasorozatban és az eddig pont nélkül szerénykedő vendégek sem Európa élvonalából valók. A mindössze nyolc játékossal Magyarországra érkező vendégegyüttes a csoportmeccsek során kétszer játszott a másik magyar Euroligás csapattal, a GYSEV -vel és mindkétszer soproni siker született. A két pécsi siker most is elég lenne, ugyanis két nyert játszmáig tartanak az összecsapások.

A pécsi sérültek:
Zsolnay Gyöngyi térd, Károlyi Andrea látászavar problémái mellé jött Újvári Eszter súlyos elülső térdszalag szakadása. A válogatott irányítót kedd délelőtt operálták meg a BM Kórházban. Majd a legfrissebb áldozat, Darida Csilla, aki még szombaton, a BSE elleni bajnokin szenvedett kézsérülést. Az irányító keze sínbe került, de hétfőn levágták a gipszet, és Darida a Ramla ellen beinjekciózva, azaz helyi érzéstelenítéssel megkísérelte a játékot.
Az első negyedben meglepetésre 5-4-es hazai vezetés után végig a vendégek vezettek. A tartalékos hazaiak nehezen vették fel a játék ritmusát. Persze ez a vezetés nem volt vészes, a legnagyobb különbség is mindössze öt pont volt. A negyed végére pedig már csak háromra apadt. Igaz a pécsi szurkolók, ehhez sincsenek nagyon hozzászokva. A rövid szünetben, Rátgéber mester nagyobb összpontosítást kért tanítványaitól. 18-21

Ennek eredményeként, a 12. percben aztán ismét egyenlő lett az állás (23-23). Ez annyira megzavarhatta Béreséket, hogy a vendégek ismét ötpontos előnyre tettek szert. Ezt csak a 18. percben sikerült ismét egalizálni, akkor már mindkét gárda neve mellett 35 pont állt. És innentől már sejteni lehetett, hogy nincs megállás. A mérkőzés félidejében már kétpontos hazai vezetésnek tapsolhatott, a most is fantasztikus hangulatot teremtő pécsi szurkolósereg. 39-37.

Csák Magdolna
A harmadik játékrészre aztán tényleg összeszedték magukat a baranyai hölgyek. A tízperc elején még megpróbáltak felzárkózni az izraeliek, de elkezdődött a Rátgéber -egyetem oktatása. Sora szerezték pontjaikat Csákék és most már a védekezésük is a megszokott volt. Ennek tudható be, hogy 24-13-ra hozták ezt a negyedet. 63-50.

Az utolsó negyedre maradt a kérdés, vajon mekkora előnyt tud szerezni a tartalékos csapat -amelyet a végső győzelemre is esélyesnek tartanak- a csütörtöki visszavágóra. Nos ez az előny, végül 18 pont lett. Ez főleg az utolsó negyedben mutatott magabiztos pécsi játéknak volt köszönhető. Ha nehezen is, de megnyugtatónak tűnő előnyt szereztek Csákék.81-63.

Ezzel megőrizte Euroligabeli százszázalékos teljesítményét a MiZo -Pécs csapata. Rátgéber a mérkőzés előtt azt mondta: Csapatom elé, a jelen helyzetben csak minimálcélokat tűzünk ki. Ezt sikerült teljesíteni. A csütörtöki ramlai visszavágóra, rögtön a keddi meccs után indulnak a hölgyek. A csapattal tart Károlyi Andrea is, de játszani még nem fog. Várhatóan csak ünnepelni...