Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Nyögvenyelősen, de újra nyert a MiZo -Pécs

2001.02.27. 20:58
A tartalékosan felálló baranyai hölgykoszorú, az első kétnegyedben nem találta a mérkőzés fonalát, de hála a szokásos Rátgéber dörgedelmeknek a szünetben, végül 18 pontos sikert arattak Euroliga mérkőzésen az izraeli Elitzur Delek Ramla ellen.
Rátgéber László csapata, még sérülésektől tizedelve is győzelemre esélyesként várta a női kosárlabda Euroliga, nyolcaddöntő 1. mérkőzését az izraeli Elitzur Delek Ramla ellen. A baranyai hölgyek eddigi összes meccsüket győzelemmel zárták a kupasorozatban és az eddig pont nélkül szerénykedő vendégek sem Európa élvonalából valók. A mindössze nyolc játékossal Magyarországra érkező vendégegyüttes a csoportmeccsek során kétszer játszott a másik magyar Euroligás csapattal, a GYSEV -vel és mindkétszer soproni siker született. A két pécsi siker most is elég lenne, ugyanis két nyert játszmáig tartanak az összecsapások.

A pécsi sérültek:
Zsolnay Gyöngyi térd, Károlyi Andrea látászavar problémái mellé jött Újvári Eszter súlyos elülső térdszalag szakadása. A válogatott irányítót kedd délelőtt operálták meg a BM Kórházban. Majd a legfrissebb áldozat, Darida Csilla, aki még szombaton, a BSE elleni bajnokin szenvedett kézsérülést. Az irányító keze sínbe került, de hétfőn levágták a gipszet, és Darida a Ramla ellen beinjekciózva, azaz helyi érzéstelenítéssel megkísérelte a játékot.
Az első negyedben meglepetésre 5-4-es hazai vezetés után végig a vendégek vezettek. A tartalékos hazaiak nehezen vették fel a játék ritmusát. Persze ez a vezetés nem volt vészes, a legnagyobb különbség is mindössze öt pont volt. A negyed végére pedig már csak háromra apadt. Igaz a pécsi szurkolók, ehhez sincsenek nagyon hozzászokva. A rövid szünetben, Rátgéber mester nagyobb összpontosítást kért tanítványaitól. 18-21

Ennek eredményeként, a 12. percben aztán ismét egyenlő lett az állás (23-23). Ez annyira megzavarhatta Béreséket, hogy a vendégek ismét ötpontos előnyre tettek szert. Ezt csak a 18. percben sikerült ismét egalizálni, akkor már mindkét gárda neve mellett 35 pont állt. És innentől már sejteni lehetett, hogy nincs megállás. A mérkőzés félidejében már kétpontos hazai vezetésnek tapsolhatott, a most is fantasztikus hangulatot teremtő pécsi szurkolósereg. 39-37.

Csák Magdolna
A harmadik játékrészre aztán tényleg összeszedték magukat a baranyai hölgyek. A tízperc elején még megpróbáltak felzárkózni az izraeliek, de elkezdődött a Rátgéber -egyetem oktatása. Sora szerezték pontjaikat Csákék és most már a védekezésük is a megszokott volt. Ennek tudható be, hogy 24-13-ra hozták ezt a negyedet. 63-50.

Az utolsó negyedre maradt a kérdés, vajon mekkora előnyt tud szerezni a tartalékos csapat -amelyet a végső győzelemre is esélyesnek tartanak- a csütörtöki visszavágóra. Nos ez az előny, végül 18 pont lett. Ez főleg az utolsó negyedben mutatott magabiztos pécsi játéknak volt köszönhető. Ha nehezen is, de megnyugtatónak tűnő előnyt szereztek Csákék.81-63.

Ezzel megőrizte Euroligabeli százszázalékos teljesítményét a MiZo -Pécs csapata. Rátgéber a mérkőzés előtt azt mondta: Csapatom elé, a jelen helyzetben csak minimálcélokat tűzünk ki. Ezt sikerült teljesíteni. A csütörtöki ramlai visszavágóra, rögtön a keddi meccs után indulnak a hölgyek. A csapattal tart Károlyi Andrea is, de játszani még nem fog. Várhatóan csak ünnepelni...

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!