Nemes bosszúra készülnek Kökényék

2001.03.09. 19:08
Visszavágóra készül a Ferencváros női kézilabdacsapata, miután a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén ötgólos, 22-17 arányú vereséget szenvedtek az orosz Volgográd otthonában. A "nemes bosszúban" jelentős szerep jut a szurkolóknak is. A csapat bízik benne, hogy az orosz hölgyek sportszerűbben játszanak, mint egy hete és a játékvezetők is legalább annyira segítik a hazai gárdát, mint az odavágón.
A Ferencváros női-kézilabdázói bizakodva várhatják az AKVA Volgograd elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóját. A bizakodásra az adhat okot, hogy a csoportmeccsek folyamán ellenfelei közül a norvég Baekkelagets szerepelt a legjobban, a népligeti csarnokban, de ők sem úszták meg nyolcgólos vereség alatt. A többiek (Valencia, Lützellinden) pedig több mint tízgólos vereséggel távoztak. A magyar bajnokság másodikja, a Győr pedig 16(!) gólos verést kapott Németh András tanítványaitól.

Kökény Bea, a Fradi válogatott irányítója az Indexnek elmondta, hogy egy új taktikával játszanak a nagytermetű oroszok ellen. Miután az első meccsen nem sikerült áttörni a magas védőfalat, most egy gyors, húzásos játékot fognak látni a nézők. Azok a nézők, akiknek a támogatására nagyon számítanak a fradis hölgyek. Eddig az összes csapat megijedt a fantasztikus szurkolástól és Kökény szerint ez az oroszokkal sem lesz másképp. Játékostársai is kellő önbizalommal várják a visszavágót és a kiesésre nem is gondolnak.


A kinti mérkőzéssel kapcsolatban a Fradi irányítója csak annyit mondott, hogy ott a bírók egyszerűen ,,megfújták" a hazai pályát. (A szurkolók meg üres vizes palackokkal dobálták a vendégjátékosokat.) Az apró faultokat nem egyenlően mérték és sok kis szabálytalanságnál tévedtek a hazaiak javára. Ha ennek a ,,segítségnek" csak a felét visszakapják itthon a zöld-fehér hölgyek...

Összegezve: A visszavágón, a népligeti katlanban a Fradinak nem okozhat gondot ledolgozni a hátrányt és túllépni a Volgográdon. A BL legjobb négy csapata közé.

Az odavágó jegyzőkönyve:
AKVA Volgograd - FTC 22-17 (12-7)

Játékvezetők: Berndtsson, Hansson (SWE).
FTC: Sugár - Tóth E. (5), Benyáts (2), Kökény, Pádár (1), Farkas (5/2), Kirsner.
Csere: Miklosova (kapus), Siti, Kovács (2), Tóth T. (1), Lőwy (3).
Volgograd: Alizar - Dronina, Breusova, Buyanova (1), Muravyova (3), Volkova (5/1), Antipina.
Csere: Sedoykina (kapus), Chausova (7/3), Nozdrina (2), Naukovich (3/2), Bodneva (1).
Kiállítások: FTC - 10 perc, Volgograd - 4 perc.
Hetesek: FTC - 3/2, Volgograd - 10/6.