A Fotex parádés mérkőzésen jutott a négy közé

2001.03.28. 22:19
A férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágójára a Fotex csapata négygólos előnnyel érkezett. Szegeden úgy gondolták, ez nem tűnik ledolgozhatatlan hátránynak a szerdai visszavágó előtt. Egy parádés mérkőzésen sikerült is ledolgozni a hátrányt, de a Fotex eggyel több gólt lőtt idegenben, így a kupa védője jutott a négy közé.
Idegesen kezdett mindkét csapat, a tét nagysága rányomta bélyegét a találkozó elejére. Ezen az idegességen a veszprémiek tudtak előbb úrrá lenni, így ők szerezték meg a vezetést a harmadik percben. Hihetetlenül kemény összecsapás volt már az elején is, de a sportszerűség határain belül. A hazaiak 5-4-nél vezettek először, akkor is mindössze fél percig. Egyik együttes sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni, egy-két gólos különbség volt végig a két élgárda között. Így egy igen színvonalas első félidő után, 12-12-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. Ez az eredmény továbbra is a Fotex továbbjutását sejtette, de még egy közel ilyen izgalmas félidő várt rájuk.

A második játékrészben a hazaiak öt percig nem tudtak a kékmezes vendégek hálójába találni, és a veszprémiek addigra már kétgólos előnyre tettek szert. Nem sokkal később már három góllal is vezetett a még mindig Éles nélkül felálló Fotex és úgy tűnt eldőlni látszik a továbbjutás. A szegediek nem így gondolták. A félidő fele telt el és már a Pick vezetett két góllal. Gyönyörű akciók és parádés védések tartották végig izgalomban a szurkolókat. A hazaiak jól kapcsolták ki a játék ezen szakaszában a két kubai kiválóságot, Perezt és Hernandezt.

És tíz perccel a vége előtt a szegediek ledolgozták hátrányukat. Két perc múlva pedig már ők álltak továbbjutásra. Három perc volt már csak hátra, amikor "meccsnull" volt. Ekkor a mezőny legjobbja, Budai lőtt gólt, ezzel a Szegedet juttatva tovább, de Jovics góljával visszajöttek a Fotex remények. Tizenöt másodperc volt hátra, amikor a szegediek még a kapusukat is lehozták. Hiába. Gólt már nem sikerült szerezniük. Így jobb gólkülönbségének köszönhetően, 47-47-es gólkülönbséggel, a Fotex Veszprém jutott a kézilabda Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.