Gyöngyi
2 °C
13 °C

A Fotex parádés mérkőzésen jutott a négy közé

2001.03.28. 22:19
A férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágójára a Fotex csapata négygólos előnnyel érkezett. Szegeden úgy gondolták, ez nem tűnik ledolgozhatatlan hátránynak a szerdai visszavágó előtt. Egy parádés mérkőzésen sikerült is ledolgozni a hátrányt, de a Fotex eggyel több gólt lőtt idegenben, így a kupa védője jutott a négy közé.
Idegesen kezdett mindkét csapat, a tét nagysága rányomta bélyegét a találkozó elejére. Ezen az idegességen a veszprémiek tudtak előbb úrrá lenni, így ők szerezték meg a vezetést a harmadik percben. Hihetetlenül kemény összecsapás volt már az elején is, de a sportszerűség határain belül. A hazaiak 5-4-nél vezettek először, akkor is mindössze fél percig. Egyik együttes sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni, egy-két gólos különbség volt végig a két élgárda között. Így egy igen színvonalas első félidő után, 12-12-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. Ez az eredmény továbbra is a Fotex továbbjutását sejtette, de még egy közel ilyen izgalmas félidő várt rájuk.

A második játékrészben a hazaiak öt percig nem tudtak a kékmezes vendégek hálójába találni, és a veszprémiek addigra már kétgólos előnyre tettek szert. Nem sokkal később már három góllal is vezetett a még mindig Éles nélkül felálló Fotex és úgy tűnt eldőlni látszik a továbbjutás. A szegediek nem így gondolták. A félidő fele telt el és már a Pick vezetett két góllal. Gyönyörű akciók és parádés védések tartották végig izgalomban a szurkolókat. A hazaiak jól kapcsolták ki a játék ezen szakaszában a két kubai kiválóságot, Perezt és Hernandezt.

És tíz perccel a vége előtt a szegediek ledolgozták hátrányukat. Két perc múlva pedig már ők álltak továbbjutásra. Három perc volt már csak hátra, amikor "meccsnull" volt. Ekkor a mezőny legjobbja, Budai lőtt gólt, ezzel a Szegedet juttatva tovább, de Jovics góljával visszajöttek a Fotex remények. Tizenöt másodperc volt hátra, amikor a szegediek még a kapusukat is lehozták. Hiába. Gólt már nem sikerült szerezniük. Így jobb gólkülönbségének köszönhetően, 47-47-es gólkülönbséggel, a Fotex Veszprém jutott a kézilabda Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.