Natália
-3 °C
8 °C

Az európai Kajak-Kenu Szövetség kongresszust tart Győrött

2001.03.30. 15:44
Két nappal a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) közgyűlése után újabb fontos fórum nyílik a sportág berkein belül: szombaton, március 31-én Győrben tartja kongresszusát az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA). A szervezetnek 41 tagja van, közülük 26 ország képviselői érkeznek hazánkba, hogy megtartsák - sorrendben ötödik - tisztújító ülésüket, és megvitassák az alapszabályt érintő módosító javaslatokat.
Az egynapos rendezvény során a tagok szavaznak az egyik alelnök és a főtitkár személyéről, akit már biztosan nem választanak meg újból, ő ugyanis tavaly novemberben elnyerte a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség pénztárnoki posztját. A kongresszus résztvevői döntenek az igazgatóság két további tagjáról is, ugyanakkor a tisztújítás nem érinti az elnököt, a brit Albert Woods mandátuma ugyanis csak 2003-ban jár le. A kilencfős igazgatóságnak egyelőre nincsen hazai tagja, azonban az MKKSZ bízik benne, hogy ez megváltozik, és a vasárnap reggel összeülő frissen választott tanácsban magyar szakember is helyet foglal majd.

Az ECA alapszabálya alapvetően a nemzetközi szövetség normáihoz igazodik, azonban érkeztek módosító javaslatok a szervezet hatáskörébe tartozó Európa-bajnokságokat illetően - egyik ilyen előterjesztés szerint a síkvízi Eb-n hosszabb távú futamokat is kellene rendezni. A kongresszus szintén dönt a 2006-os felnőtt síkvízi Európa-bajnokság rendezési jogáról, amelyre Görögország mellett jelentkezett még Csehország és Spanyolország is.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Győr Város Önkormányzata közös szervezésű ECA-kongresszusán a megszokott hivatalos formaságok mellett meglepetések is várják a kontinens országainak képviselőit: a tagországok lobogói és virágokból kirakott kétméteres ECA-logó fogadja a küldötteket, az ülés megnyitása előtt pedig orgonakoncerttel szórakoztatják a komoly kérdések megvitatására készülő sportvezetőket.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.