Kapros és Mandula a nyolc között

2001.04.19. 19:42
Mandula Petra volt a Colortex 110 ezer dollár összdíjazású magyar tenisztorna csütörtöki hőse. Egyesben megverte a legjobb hazai játékost, Kuti Kis Ritát, így a nyolc közé jutott, míg párosban Marosi Katalinnal az oldalán már az elődöntőben vannak. Kapros Anikó nagyszerű győzelmet aratott francia riválisa, Foretz ellen, így pénteken már ő is a négy közé jutásért mérkőzik.
A sorsolás furcsa szeszélye folytán Kuti Kis Rita és Mandula Petra egymással mérkőzött a negyeddöntőben. Két éve egyébként ugyanez volt a szereposztás, akkor Kuti Kis nyert a döntő szett rövidítésében. Akkor Kuti Kisnek az a győzelem azt jelentette, hogy állandósítani tudja a helyét a legjobb százban.

Most már mindez fel sem merülhetett, hiszen ötvennegyedik a világranglistán, és ezzel ő volt a hatodik kiemelt. Mandula az utóbbi időben remek formába lendült, az estorili tornán jól játszott, és a világklasszis Arantxa Sanchez ellen is szoros meccsen kapott ki. Budapesten a selejtezőből kellett indulnia, de már ott is jól játszott, és a teljesítményére még rátett egy lapáttal.

Visszavágott a presztízsrangadón Kuti Kisnek, a harmadik szettben - az első kettő eredménye 6:3, 4:6 volt - nagyon magabiztosan teniszezett, és végül 6:2-re nyert. Következő ellenfele a torna második kiemeltje, a luxemburgi Kremer lesz, akivel pár éve már egyszer mérkőzött, és akkor a döntő szettben 7-5-re ő bizonyult jobbnak.

Kapros nagy csatában fordított

Még egy magyarért izgulhattunk, a szó szoros értelmében. Kapros Anikó, a magyar tenisz legdinamikusabban fejlődő tehetsége ránk ijesztett Foretz elleni mérkőzésének elején. Az első szettet ugyanis simán, 6:1-re elveszítette, majd eltűnt. Szünetet kért, és egyenesen a mosdóba ment.

Felfrissítette magát, gyorsan elemezte a hibáit, és a második játszmában mintha kicserélték volna. Pontosan játszott, feloldódtak a gátlásai, és könnyedén nyert 6:2-re. A harmadik játszmában aztán 2:1-nél elveszítette az adogatását, ám nem tört össze, azonnal visszavette. Ez az esemény némileg meg is törte Foretzet, mert már több gémet képtelen volt nyerni, 6:3 lett vége. Kapros is a nyolc közé jutott. Ha a negyeddöntőben is nyerne, akkor kétségkívül az első száz küszöbére kerülne.

A centerpálya zárómérkőzésén a Mandula, Marosi lépett a salakra. Idegesen kezdtek, 5:2-es hátrányba kerültek, ám megtalálták a ritmust, és fordítottak. 7:5-re övék lett az első játszma. A másodikban aztán már csak ők voltak a pályán, és 6:2-re nyertek.