Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Győzelemmel búcsúztak jégkorongozóink a vb-től

2001.04.22. 17:59
Győzelemmel zárta a grenoble-i divízió I. jégkorong -világbajnokságot a magyar válogatott. Legjobb hokisaink a kitűzött célt már a Hollandok legyőzésével teljesítették, így vasárnap egy tét nélküli mérkőzésen verték 5-4-re Litvániát.
Az első harmadban sokkal jobb volt a magyar csapat, ezt érzékeltetve egy perc alatt lőtt két gólt, megmutatva a litvánoknak, hogy ki az úr a háznál. Ocskay és Ladányi góljára nem tudott válaszolni a csoport leggyengébb együttese. Talán a kényelem, talán a biztonság, de a litvánok a második húsz percben öt perc alatt fordítani tudtak. Ezt az előnyt szerencsére még ebben a játékrészben Tokaji egalizálta.

Erdősi Péter
A befejező játékrészből mindössze 34 másodperc telt el, amikor a "holland ölő" Palkovics révén ismét nálunk volt az előny. A litvánokat azonban nem olyan fából faragták, akik feladnák a küzdelmet, pedig őket a győzelem se tudta volna elmozdítani a csoport utolsó helyéről.

De a győzelmet nem adta a magyar együttes, mert Ocskay révén megszerezte a győzelmet, az igen csak sok kiállítással tarkított záró felvonásban. Ezzel Kercsó Árpád legénysége pozitív mérleggel zárta a tornát, három győzelem mellett, két vereséggel. Valószínűleg ha az első két összecsapáson is úgy játszik a csapat, mint a franciák és a hollandok ellen, még nagyobb sikerről lehetne beszámolni. De a hazai viszonyokat ismerve, ez a teljesítmény is dicséretet érdemel.

Divízió I., Grenoble, 5. forduló:
Magyarország-Litvánia 5-4 (2-0, 1-3, 2-1)

gólszerzők:
Ocskay (9., 55.), Ladányi (10.), Tokaji (36.), Palkovics (41.), illetve Bauba (26.), Lelenas (28., 31.), Bernatavicius (54.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!