Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Drámai küzdelemben jutott túl a Vasason a BVSC

2001.04.28. 14:57
A Honvéd már szerdán kiharcolta a döntőbeli szereplés jogát a Fradival szemben, így nyugodtan várhatta a pénteki Vasas-BVSC derbit. Kovács István tanítványai magabiztosan léptek át az év közben tengernyi gonddal küzdő zöld-fehéreken. A másik ágon sokkal több izgalmat tartogatott a párosítás, és csak az utolsó találkozó döntötte el, hogy a BVSC lesz a Honvéd ellenfele. Gerendás György tanítványai a sorsdöntő mérkőzésen hosszabbítás után 10-9-re verték a Vasas csapatát.
A Honvéd már hét egyre is vezetett a Fradi ellen, és kísértett a tavalyi elődöntő, amikor hat kettőről fordította meg az állást a zöld-fehér gárda. Akkor a bajnokságot is megnyerték Vad Lajos tanítványai. Most azonban 9-5-re nyerte a nyolc győzelemig tartó összecsapássorozatot az alapszakaszban az élen végző Honvéd-Domino. Így ők már szerda óta rápihenhettek a vasárnap kezdődő bajnoki döntőre, melynek tétje: ki nyeri a három győzelemig tartó párharcot, és ki lesz az új évezred első vízilabdabajnoka.

Az utolsó mérkőzésen, hatalmas izgalmak mellett, az volt a kérdés: meg tudja-e ismételni csütörtöki parádés alakítását a vasút, vagy elődöntőbeli szokásához híven a Komjádi uszodában a Vasas lesz a jobb? Az alapszakaszban a második és harmadik helyen végzett csapatok összecsapása a várt nagy küzdelmet hozta.

Hosszabbítás után jutott a BVSC döntőbe

A csütörtöki elődöntő után mindenki biztos lehetett benne, hogy a csapatok ha kell, az utolsó leheletükig küzdeni fognak a "mennybe menetelt jelentő" utolsó győzelemért. Így is lett. A Gerendás-legénység kezdett aktívabban, és a mérkőzés folyamán végig vezettek. (Volt három gól is a vasutasok előnye.) Ám az angyalföldiek fel tudtak állni, és a rendes játékidő lejárta előtt egyenlítettek.

A hosszabbítás tovább fokozta az izgalmakat. A vasút ismét előnybe került, ám a Vasas "természetesen" egyenlített. Csányi találatának köszönhetően egygólos BVSC-előnnyel vágtak neki a hosszabbítás második félidejének. Ebben a három percben azonban nem születik már több gól - köszönhetően Szécsi bravúrjainak - így a BVSC került az idei bajnoki döntőbe.

Vasas - BVSC 9-10 (1-3, 3-2, 2-2, 2-1, 1-2, 0-0)
Komjádi uszoda, 1500 néző

Vasas: Kovács Z. - Katonás, Vindisch 1, Varga T. 3, Kovács R., Vári 1, Steinmetz Á. 3. Csere: Czirok, Lehmann, Rex-Kiss B. 1, Rex-Kiss E., Plézer, Fábián, Bíró (kapus).
Edző: Somossy József.

BVSC: Szécsi - Csányi 3, Madaras 1, Dabrowski, Fülöp 1, Kis G., Varjas dr. 1. Csere: Németh Zs., Tromler, Szűcs, Ibolya 3, Dávid 1, Petik, Mészáros, Laczó (kapus)
Edző: Gerendás György.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.