Vereséggel rajtolt a Bundesligában a Bayern München

2001.07.28. 19:58
A német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga első fordulójában hatalmas meglepetésre Van Lent góljával egy nullra legyőzte az újonc Münchengladbach csapata a címvédő, BL-győztes Bayern Münchent. A Cottbus jól rajtolt, Miriuta tizenegyesből lőtt góljával verte a Hamburgot. Lisztes Krisztián nem játszott a Werder Bremenben. A St Pauli-Hertha meccset vasárnap, míg a Schalke-Rostock derbit augusztus 21-én rendezik.
Hatalmas érdeklődés kísérte a bajnoki cím védőjének, a Bajnokok Ligájának győztesének, a Bayern Münchennek a bemutatkozását. A bajorok az újonc Münchengladbach otthonába látogattak, és a harmincötezer hazai néző tombolása közepette egy nullra kikaptak. A mindent elöntő találatot a csatár, Arie van Lent lőtte a huszonharmadik percben.

Mindjárt az első mérkőzésen elkezdte csillagászati vételárát törleszteni a Dortmund brazil csatára, Amoroso. A játékos az első félidőben kétszer s betalált a nürnbergiek hálójába, eldöntve ezzel a három pont sorsát. Szintén brazil gólokat láttak Leverkusenben, ahol Lució duplájával győzött a bajnokesélyes hazai gárda. A másikbajor csapat, az 1860 München sem büszkélkedhet a nyitányán elért teljesítményével. A "kis" München otthon szenvedett négygólos vereséget a Kaiserslautarentől.

A tavalyi bajnokságban éppen bennmaradt Energie Cottbus 1-0-ra verte a Hamburgot. A hazai csapatban három magyar légiós, Mátyus János, Sebők Vilmos és Vasile Miriuta végigjátszotta kilencven percet, míg Vincze Ottó ezúttal nem kapott lehetőséget. A mérkőzés hőse Miriuta volt, aki győztes gólt lőtt, méghozzá nem is akármilyen körülmények között. A középpályás a kilencvenegyedik percben megítélt tizenegyest értékesített hidegvérrel, amely a győzelmet jelentette a csapatának.

Az átigazolási szezonban a Werder Bremen együttesébe igazolt Lisztes Krisztián nem játszott csapatában. A válogatott középpályás nem sok jóról maradt le, hiszen a brémaiak simán, három nullra kikaptak Freiburgban.

Eredmények

Borussia Mönchengladbach-Bayern München 1-0 (1-0) gólszerző: Van Lent (23.)
1860 München-Kaiserslautern 0-4 (0-0)
g: Strasser (54.), Marschall (60.), Pettersson (76.), Koch (83., 11-esből)
Energie Cottbus-Hamburger SV 1-0 (0-0)
g: Miriuta (91., 11-esből)
SC Freiburg-Werder Bremen 3-0 (0-0)
g: Kobiasvili (50., 11-esből), Tanko (87.), Coulibaly (90.)
Borussia Dortmund-1. FC Nürnberg 2-0 (2-0)
g: Amoroso (12., 33.)
Bayer Leverkusen-VfL Wolfsburg 2-1 (1-0)
g: Lucio (41., 46.), illetve Feldhoff (86.)
VfB Stuttgart-1. FC Köln 0-0