Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

A világválogatottal mérkőznek pólósaink

2001.08.22. 19:26
A budapesti Európa-bajnokság és a fukuokai világbajnokság után ismét vízbe száll a magyar férfi vízilabda-válogatott. A szombat esti barátságos mérkőzésen az ellenfél ezúttal a világválogatott lesz a Margitszigeten. A gálát szervező Unicum Rt. és a vízilabda szövetség között az immár hetedik éve tartó együttműködés egyébként a továbbiakban is folytatódik, miután Zwack Péter, a cég társtulajdonosa és dr. Martin Gyögy a vízilabda szövetség elnöke szerdán újabb egyéves szponzori szerződés írt alá.
A férfi vízilabdázóknál a szezon legjelentősebb hazai eseménye immár hetedik éve az Unicum Kupa ezúttal a zsúfolt nemzetközi program miatt elmaradt. A sportág szerelmeseit azonban a szervezők bőségesen kárpótolták, hiszen ezúttal a hagyományos hatcsapatos torna helyett legjobbakból összeállított világválogatottal hívták meg a magyar csapat ellenfelének.

A szép megoldásokon lesz a hangsúly

Magáról a mérkőzésről szólva a szerdai sajtótájékoztatón a magyar csapat szövetségi kapitánya, Kemény Dénes elmondta, hogy a mérkőzésen - a tétre és nem ritkán vérre menő összecsapások helyet - most inkább szép játékon és a látványos megoldásokon lesz a hangsúly. A kapitány mindössze néhány edzést tartott, melyeknek a célja is csupán annyi volt, hogy csapat a mérkőzésen helyt tudjon állni. A játékosok a szerda délelőtti foglalkozást szemmel láthatólag élvezték, felszabadultak voltak, és senki sem emlegette már a balul sikerült vb-t.

Rollan, Sostar és Roberto Calcaterra is erősíti a világválogatottat

A világválogatottat az olaszok olimpiai bajnok szövetségi kapitánya Alessandro Campagna és a horvát kapitány Neven Kovacsevics állította össze. A kapuban két "klasszikus", a támadókat őrületbe kergető spanyol olimpiai és világbajnok Jesus Rollan, valamint a hasonló sikerekkel büszkélkedő veterán jugoszláv Alekszandar Sostar véd majd. A hispánktól ellátogat a Margitszigetre a kubai származású center, Juan Perez is, míg a plávikat egy másik óriás, Veljko Uszkokovics képviseli.

Zwack Péter és dr. Martin Gyögy szerdán újabb egyéves szponzori szerződést írt alá.

Az örök rivális olaszoktól a vb-n a mieinknek két gólt hintő Alberto Angellini, és a Roberto Calcaterra kapott meghívást. Magyarország vendége lesz a görög Tombakosz és Hadzitheodoru, valamint a román Vlad Hagiu is. Játszani fog a magyar közönség által jól ismert orosz Jerisov és Gorskov is, míg Horvátországból ezúttal nem érkezik játékos, mivel a meghívott Smodlaka és Hinic már elígérkezett egy esküvőre.

Szlovákiából a magyar nemzetiségű Csurcsi Géza jön Budapestre, a tengerentúlról a gyengébb vb-szereplés miatt azonban senki sem lesz tagja az elit alakulatnak.

Egész estés programot kínálnak szervezők

A kilátogatót nézők fejedelmi kiszolgálásban részesülnek, hiszen a szombat esete 18.45-kor kezdődő mérkőzés előtt a hajdani klasszisokból összeállított öregfiúk mérkőzést és szinkronúszó-bemutatót is láthatnak. A gála keretében köszöntik a vb-második női pólósainkat, akik az Eb-arany mellé a világbajnoki ezüstérmet is begyűjtötték. A belépők meglepően olcsón, ezer forintért válthatók, ráadásként ha valaki két felnőtt jegyet vesz, újabb két diákjegyet kap díjtalanul.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.