Átvilágítás lesz a Dunaferrnél

2001.09.17. 20:06
A két évvel ezelőtti bajnok Dunaferr futballcsapata a kilencedik helyre esett vissza a bajnoki tabellán. A gyenge szereplés után összeült a klub elnöksége, és dr. Tóth László, a Dunaferr elnök-vezérigazgatója, mint az egyesület főszponzora kijelentette: át kell világítani az egyesület szakosztályait. Hangsúlyozta, hogy nemcsak a futballt, hanem valamennyit, mert szerinte nincsenek minden téren arányban a fizetések a teljesítménnyel.
A Dunaferr futballcsapata a legutóbbi bajnoki fordulóban 3-2-es vereséget szenvedett az MTK-tól, a csapat kétségkívül árnyéka önmagának, megalázó módon esett ki az UEFA-Kupából egy ciprusi csapat ellen.

Szabó ezúttal türelmes volt

Az egyesület elnöke, dr. Szabó József most azonban lényegesen türelmesebb volt, mint a tavalyi rossz sorozatkor, vagy éppen, mint pár hete. Akkor a Vasas elleni vereség után - százezrekkel - büntetett. Ezúttal úgy vélte: meg kell várni, amíg felépülnek a sérültek, és újra beilleszkednek a csapatba.

A nemrégiben a vállalatcsoport első emberének kinevezett dr. Tóth László viszont tovább ment. Szerinte alaposan át kell világítani az egyesület valamennyi szakosztályát, hiszen előfordulhat, hogy néhánynál aránytalanul magas fizetéseket osztanak ki.

"A szakemberek eldöntik a gyanú jogosságát"

Maga az elnökség egyébként egyértelműen a futballcsapat gyengélkedése miatt ült össze. Tóth szerint a tisztességes és kemény munka hiányzik az Egervári-társulatnál. Hozzátette azt is, hogy a szakemberek dolga lesz eldönteni, hogy neki igaza van-e, de a gyanúja mindenképpen fennáll.

Tóth nem kívánt találgatásokba belemenni, hogy esetleg más téren - kézilabda, röplabda - is hasonló gondok akadhatnak-e, és mint mondta, amikor elkészülnek a megalapozott számadatok alapján a hiteles jelentések, akkor mond véleményt. Erre viszont várni kell, még az sem kizárt, hogy egy teljes hónapot is.

A stadiont hamarosan építeni kezdik

Egyelőre szó sincs arról - folytatta az elnök-vezérigazgató -, hogy a vállalatcsoport csökkentené a sport támogatását, mégha ilyen híresztelések merültek is fel a napokban a sajtóban.

Tóth végül azzal zárta mondandóját, hogy ő korántsem ellensége a futballnak, hiszen az új stadion építését néhány héten belül megkezdik, de szeretne tiszta vizet önteni a pohárba. "A jó játékosoknak jó teljesítményt kell nyújtani, és nemzetközi porondon is bizonyítani" - összegzett.