CuJo krisztusi shutoutja

2001.10.24. 21:31
Kilenc összecsapást rendeztek kedden az NHL-ben, s ezek közül kiemelkedett a Los Angeles columbusi fellépése: a Királyok hazai jégen ütötték ki az ohioi egyletet. remekelt Curtis Joseph, a Toronto portása is, aki a Boston ellen pályafutása 33. shutoutját könyvelhette el.
Harmincszor kísérleteztek a góllövéssel a Bocsok Torontóban, ám Curtis Josephen ezen az estén nem lehetett kifogni: CuJo mindannyiszor eredményesen avatkozott játékba, s ezzel idénybeli elsô, karrierje harmincharmadik shutoutját jegyezte. Bostoni részrôl sem érheti kritika a kapus teljesítményét: Byron Dafoe mindössze Mats Sundin löketénél bizonyult tehetetlennek, a második hazai találatnál Travis Green már az üres kapuba passzolhatott. A hálóôrök fôszereplésével zajlott a Washington tampai fellépése is: a Lightning ketrece elôtt Nyikolaj Habibulin (20/21) parádézott, míg a vendég Washington kapuja elôtt Craig Billington spárgázott eredményesen (23/24), így a felek a hosszabbításban sem jutottak dűlôre egymással.

Hatékonynak bizonyult viszont viszont a Los Angeles columbusi offenzívája: Ziggy Palffy más az 58. másodpercben bevette Ron Tugnutt kapuját, s ezzel megadta a meccs alaphangját. A Kings a két gólt és három elôkészítést vállaló Adam Deadmarsh vezérletével, no meg Palffy (két gól, egy assziszt) és Jozef Stümpel (három gólpassz) hatékony közreműködésével lemosta a Blue Jacketset. Kiütötte ellenfelét a Stanley Kupa címvédôje, a Colorado is. A Lavina az elsô harmad álmoskás játéka után (Jeff O'Neill révén a Carolina fordulhatott elônnyel a második húsz percre) bekeményített, és Shjon Podein (két gól), Martin Skoula (két passz) és Rob Blake (két assziszt) vezetésével elsodorta a Hurricanes-t.

Kezd magára találni a New Jersey, legalábbis erre utal, hogy az Ördögök négy nap alatt másodszor is elverték az Ottawát. Petr Sykora szerzett vezetést a Devilsnek, ám Wade Redden még egalizált. Az utolsó harmadban aztán jött az elsô gólban elôkészítôként közreműködô Pat Elias és eldöntötte a meccset. Jót tett az edzôcsere a Pittsburghnek is, legalábbis azóta némileg egységesebb alakulat benyomását keltik a Pingvinek, akik kedden az Atlanta ellen álltak talpra 1-2-rôl, s vágtak zsinórban hármat. Simán gyôzött viszont a Chicago, mely az idén remek Calgaryt oktatta Kyle Calder (két gól, egy assziszt) és Phil Housley (három gólpassz) remeklésének köszönhetôen. Hasonlóan könnyedén jutott a két ponthoz a Buffalo, mely a teljesen enervált San Josét küldte haza egy négyessel, és ugyanennyit vágott a Vancouver is a Nashville-nek.

A 20. játéknap eredményei

Ottawa Senators-New Jersey Devils 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
Columbus Blue Jackets-Los Angeles Kings 1-7 (0-5, 1-2, 0-0)
Tampa Bay Lightning-Washington Capitals 1-1 h. u. (0-0, 1-1, 0-0, 0-0)
Toronto Maple Leafs-Boston Bruins 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Atlanta Thrashers-Pittsburgh Penguins 2-4 (2-1, 0-2, 0-1)
Buffalo Sabres-San Jose Sharks 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)
Chicago Blackhawks-Calgary Flames 6-3 (2-1, 2-0, 2-2)
Colorado Avalanche-Carolina Hurricanes 5-1 (0-1, 3-0, 2-0)
Vancouver Canucks-Nashville Predators 4-2 (2-0, 0-1, 2-1)