Rangadót nyert a Detroit az NHL-ben

2001.10.31. 12:19
Az NHL (észak-amerikai profi jégkorongliga) huszonhetedik játéknapján tizenegy mérkőzést rendeztek. Idegenben verte a tavalyi Stanley kupa döntős New Jersey hosszabbítás után 4-3-ra a Bostont, míg a csoportelsők rangadóján a Detroit Carolinában is győzni tudott 5-2-re.
Csoportelső játszott csoportutolsóval a Boston-New Jersey mérkőzésen. A tavalyi mérleg alapján akár fordított szereposztást is gondolhatott volna a tájékozatlan néző, ám ezúttal a nagyszerű idényt produkáló "Bocsok" várhatták kedvezőbb pozícióból a meccset. A "Ördögök" viszont a gyenge kezdés után kezdenek magukhoz térni, és egyre-másra nyerik találkozóikat. Igaz, ez még a táblázaton nem látszik - még mindig az Atlanti-csoport ötödik helyén szerénykednek, de senkiben sem legyen kétség: az East Rutherford-i alakulattal még nagyon is számolni kell az idei szezonban.

A Boton ellen jól kezdtek, mindjárt az első harmad után Madden és Niedermayer találatával kétgólos előnyre tettek szert. A hazaiak azonban nem adták meg magukat, és a következő szakaszban Guerin és Murray révén négy és fél perc alatt kiegyenlítettek. Az utolsó felvonásban egy-egy gól esett (Madden és Murray), így a hirtelen halálra maradt a döntés. Nem kellett túl sokat izgulniuk a drukkereknek, ugyanis Niedermayer már 52. másodpercben betalált, fontos pontokhoz juttatva a vendégeket.

Rangadót vívtak Carolinában is, ahol a házigazda Hurricanes a Detroit csapatát fogadta. A rangadó minősítés semmiképp sem túlzó, hiszen mind a két gárda vezeti csoportját (a Carolina a Délkeleti- míg a Detroit a Középső-divízió élén áll). A mérkőzés ennek megfelelően színvonalas játékot és fordulatokban gazdag összecsapást hozott. A Red Wings szárnyalt, nyolc perc alatt három gólt ütöttek - Dandenault, Datsyuk, és Shanahan vette be a hazaiak kapuját - és úgy tűnt, simán bekasszírozzák a győzelemért járó pontokat. A középső játékrészben feltámadtak a hazaiak és Kapanen valamint Francis gólja után már elérhető közelségbe került számukra az egyenlítés. Egészen Yzerman találatáig, bár még ezt követően is mindent megpróbáltak: még a kapusukat is levitték: gólt azonban nem ütöttek, hanem kaptak, Draper állította be az 5-2-es vendéggyőzelmet.

A 18 pontos Detroit ezzel a liga összesített táblázatán is az élre került a szintén ugyanennyi pontot számláló Calgaryval és a New York Islanders együttesével egyetemben. Azzal az Islanders-szel, amely továbbra is szenzációs formában van, a legutóbbi játéknapon a Florida Pantherst "intézték el". A kissé álmosan kezdő Szigetlakóknak egy ébresztő pofon kellett, hogy játékba lendüljenek - ezt meg is kapták Huseliustól, aki a gólnélküli első harmad után, a második felvonás közepén a vendégeknek szerzett vezetést. A folytatásban már jobban ment a hazaiaknak, és az utolsó játékrészben már 3-1-re vezettek. A végén még Huselius még lőtt egy gólt, de a lényeg már nem változott: nyert az Islanders 3-2-re, és vezeti csoportját.

eredmények
Boston Bruins-New Jersey Devils 3-4 h.u
Buffalo Sabres-Phoenix Coyotes 2-3
Carolina Hurricanes-Detroit Red Wings 2-5
New York Islanders-Florida Panthers 3-2
Washington Capitals-Philadelphia Flyers 0-3
Atlanta Thrashers-Ottawa Senators 3-6
Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 3-2
Nashville Predators-Minnesota Wild 2-4
Chicago Blackhawks-Los Angeles Kings 5-1
Edmonton Oilers-Montreal Canadiens 3-1
Vancouver Canucks-Columbus Blue Jackets 3-1