Késhet Szuper Levente NHL bemutatkozása

2001.11.20. 15:03
A 31 éves olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes cseh Roman Turekkel ötéves szerződést kötött az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Calgary Flames. Ez a szerződés a tervek szerint semmilyen formában nem érinti a tartalék együttesben szereplő magyar kapust, Szuper Leventét.
Roman Turek, a Calgary Flames elsőszámú kapusa további öt évre (2006-ig) meghosszabbította szerződését az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő együttesével.

A szerződés szerint az olimpiai és világbajnok cseh kapus az elkövetkező négy idényben 19 millió dollárt zsebelhet be, és a szerződésébe egy olyan záradék is került, mely szerint ez idő alatt nem adják kölcsön más együttesnek, és nem is cserélhetik el.

Szuper Levente
A Calgary tartalék együttesében, a Saint Johnban véd Szuper Levente, aki saját bevallása szerint 1-2 év múlva kerülhet a nagy csapat keretébe. Ehhez azonban az is szükségeltetik, hogy a jelenlegi második számú kapus - a 39 éves Mike Vernon - az elkövetkező években a visszavonulás mellett döntsön. Ezzel nagyban növelné a 21 éves magyar kapus esélyeit.

- Turek szenzációs formában van, nem meglepő, hogy nyomatékosan marasztalták. Vernon már öreg, a mostani szezonban eddig nagyon kevés mérkőzésre állt be, s ha majd nyugdíjba megy, akkor jöhet el az én időm - nyilatkozott az MTI-nek Szuper.

A magyar kapus szerint az NHL -ben érdekelt csapatok többségénél két kapus szerepel. Az első számú hálóőr 60-70, a második számú pedig a "maradék" 20-30 találkozón állhat a ketrec előtt.