Magyarország - Ausztria 36-33

2001.12.15. 22:59
Az olaszországi világbajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott Ausztriával mérkőzött, az 5-8. helyért. A magyar hölgyek a már megszokott vb-formájukat hozták, azaz borzalmas első félidő után fordították a maguk javára a találkozót. Végül három góllal, 36-33-ra diadalmaskodtak, így ők játszhatnak vasárnap a franciákkal az ötödik helyért.
A mieink csalódást keltően szerepeltek, hiszen nem jutottak be a legjobb négy közé. Így az ötödik hely megszerzése lenne az alap, hiszen Mocsai Lajos szövetségi kapitány a vb előtt az 1-5. hely valamelyiket tűzte ki célul.

Nos a mieink nem egészen úgy kezdték a találkozót, hogy a kapitány kedvében akarnak járni. Ugyanis az első magyar gólra több mint három percet kellett várni. Szerencsére a "sógorok" sem találták a ritmust az elején, így nem tudtak nagyobb előnyre szert tenni.

Kényszerszünet az 5. percben

Az ötödik percben aztán félbeszakadt a találkozó!
A két csapat már a találkozó előtt jelezte a szervezőknek, hogy a pálya több helyen csúszik, balesetveszélyes, ám akkor nem történt semmi. Öt perc játék után aztán a két kapitány leparancsolta a pályáról együttesét, mielőtt komolyabb baj, sérülés történt volna. Jó negyedórányi takarítás után aztán folytatódott a találkozó.

A kényszerű szünet úgy tűnt a mieinket zavarta meg jobban, Deli és Farkas is hetest hibázott, így az osztrák előny hamar négygólosra nőtt. A sérüléséből felépült Radulovics aztán végre értékesített egy büntetőt, majd Siti Eszter emberhátrányból szerzett gyorsan két gólt. Ez sem segített, hiszen a védekezésünk ezúttal is szellős volt. Így nem volt meglepő, hogy a félidő felénél öt gól volt az osztrákok előnye.

Szétesett csapat benyomását keltik a mieink

A mieink pontatlanul passzoltak, és olyan benyomást keltettek, mint akik a mérkőzés előtt találkoztak előszőr egymással. . . A lerohanások nem sikerültek, a ziccereket kihagyták, egy teljesen szétesett csapat benyomását keltették a tavaly még Európa-bajnokságot nyert hölgyek.

A félidő végére kezdett magára találni a magyar együttes, az osztrákok legjobbját Fridrikast sikerült kivenni a játékból. Farkas Ágnes is az itthon megszokott önmagát hozta, de sajnos az osztrákok betörései ellen nem volt ellenszerünk, így nem csökkent a különbség a két csapat között. A szünetre háromgólos osztrák előnnyel vonultak a hosszúra nyúlt félidő után a csapatok.

Magához tért a Mocsai-csapat

Hiába kezdte emberelőnyben a második félidőt a magyar csapat, két gólt is kaptak, szerencsére Farkas és Borók is betalált, így nem tudtak elmenni tőlünk az osztrákok. A 35. percben pedig már ki is egyenlített a Mocsai-csapat! Sajnos az öröm nem tarthatott sokáig, egy perc múlva megint kettővel ment az ellenfél. A 40. percben a mérkőzés folyamán előszőr vezetett a magyar válogatott! Azonban nagyobb előnyre nem sikerült szert tenni.

A magyar együttesben főleg Farkas Ágnes játszott jól, nem csak a passzai lettek sokkal pontosabbak, de roppant fontos gólokat is szerzett. Azonban mégsem ő, hanem Pigniczki szerezte azt a két gólt, melynek köszönhetően már két gól is volt az előnyünk. Siti és Kulcsár is betalált, miközben az ellenfél a labdát kereste, így tíz perccel a találkozó vége előtt négy gól volt a két csapat között a különbség a mi javunkra.

A meccs végére kijött a nagyobb tudáskülönbség

A mieink javulására jellemző, hogy Balogh kettős emberhátrányból szerezte a csapat 32. gólját. Az osztrákok a második játékrészben mutattak olyan szétesett játékot, mint a mieink az első harminc percben. Ekkor már Sugár is rendre hatástalanította a kapujára érkező lövéseket, a kapu előtt pedig sokkal körültekintőbbek voltak a magyar hölgyek. Az indítások pontosak voltak, a befejezések szintúgy.

Így nem volt meglepő, hogy a magyar csapat végül magabiztosan nyert, így az 5. helyért mérkőzhet a svédeket egy góllal legyőző franiákkal. Most már csak azt kell elérnie Mocsai Lajosnak, hogy csapata ne csa a második félidőben játszon tudásához méltóan, ne adjon mindex ellenfelének egy félidőnyi előnyt.

Orosz-norvég döntő
Az olaszországi női kézilabda világbajnokság döntőjébe Oroszország és Norvégia jutott. Az oroszok a dánok elleni elődöntőben, a második félidőben mutatott bravúros játékuknak köszönhetik a döntőbe kerülést, míg az északiak a jugoszlávokkal vívott hosszabbítás utáni győzelemnek köszönhetően kerültek be a vasárnapi fináléba.

Az elődöntőkben:
Oroszország-Dánia 26-20 (11-12)
Norvégia-Jugoszlávia 34-33 (29-29, 15-16) - hosszabbítás után

A vasárnapi műsor:
a 7. helyért, 10 óra: Svédország-Ausztria
az 5. helyért, 12.30: Magyarország-Franciaország
a 3. helyért, 15: Dánia-Jugoszlávia
Döntő, 17: Oroszország-Norvégia