Orsolya
7 °C
10 °C

KEK-döntőben a Vasas

2002.03.09. 15:15
Bejutott a férfi vízilabdázók KEK-döntőjébe Vasas csapata, mivel a budapesti 10-8-as győzelem után Athénban döntetlent játszott a görög Vuliagmenivel. A fináléban a jugoszláv vagy horvát ellenféllel találkoznak Somossy József tanítványai.
Kétgólos előnnyel érkezett Görögországba a Vasas vízilabdacsapata a KEK elődöntő visszavágójára. Somossy József együttese a budapesti összecsapás végén akár háromgólos előnyre szert tehetett volna, ám a találkozó utolsó tíz másodpercében a görögök kettős emberelőnyüket kegyetlenül kihasználták, így végül 10-8 lett az első összecsapás végeredménye.

Félidőben döntetlen

A visszavágón, amelyet a vuliagmeni tengerparti, nyitott uszodában, rendeztek, a hazaiak kezdtek jobban és az első hét perc után 1-0-ra vezettek. A folytatásban már nem állt hadilábon a góllövéssel a piros-kék gárda, és a második játékrész végére sikerült kiegyenlíteni 3-3-ra. A görögök jobbára létszámfölényben voltak eredményesek, a magyarok akciógólokkal tartották a lépést velük.

A harmadik negyed elején úgy tűnt a, hogy a görögök mindenképpen szeretnék megőrizni esélyüket a továbbjutásra, és ennek megfelelően elhúztak 5-3-ra. Szerencsére a Vasas nem omlott össze, sőt Varga Dániel és Varga Tamás találataival 5-5-re kiegyenlítetek a játékrész végére.

KEK-döntőben a Vasas

Az utolsó felvonás hasonlóan alakult, mint az előző: a játékvezetők szimpátiáját élvező görögök összesítésben ismét ledolgozták hátrányukat (7-5). A hajrá azonban ezúttal a Vasasnak sikerült jobban, először szépítettek (már ez az eredmény is a magyarok döntőbe jutását jelentette volna) majd Varga Dániel góljával a döntetlent is kiharcolták (7-7).

A Vasas döntőbeli ellenfelére még várni kell: a másik elődöntőben, szombaton kora este a Mladost Zagreb a jugoszláv Jadran Herceg Novival játszik, utóbbi kétgólos előnnyel száll vízbe Zágrábban. A döntőre március 22-én vagy 23-án és április 6-án vagy 7-én kerül sor.

KEK-elódöntő, visszavágó:
CN Vuliagmeni (görög)-Vasas 7-7 (1-0, 2-3, 2-2, 2-2)
Athén, 1000 néző
a magyar góldobók: Varga D., Madaras 2-2, Varga Zs., Mátyás, Varga T. 1-1

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.