A Veszprém elveszítette a BL-döntőt

2002.04.27. 17:21
Ötgólos vereséget szenvedett a férfi kézilabdázók Bajnokok Ligája döntőjének visszavágóján a Fotex-Veszprém csapata. Mivel az első összecsapáson csupán két találattal nyertek a veszprémiek, így összesítésben a Magdeburg együttese diadalmaskodott, és hódította el a kupát.
Kétgólos előnnyel érkezett a kézilabda BL-finálé második felvonására a Veszpém csapata. A házigazda Magdeburg abban bízott, hogy 70000 fanatikus nézője támogatásával le tudja dolgozni hátrányát a magyar bajnokkal szemben.

Remekül kezdett a hazai csapat, emberhátrányban kétszer is betalált, és Stefanssont nem lehetett feltartóztatni. A 6. percben már 5-1 volt az állás. Ekkora a meglepően kevés labdát fogó Sterbik helyett Fazekas állt a kapuba.

A folytatásban a Veszprém agresszívebben védekezett, Pásztor sokat mozgott, a társak pontos passzokkal szolgálták ki, ennek eredményeként negyedóra után Saracevic hetesével 7-7-re módosult az állás.

A félidő hajrájában a Magdeburg újított támadásban, a jobb oldalon Perunicsics és Kretzschmar sorra dobta a gólokat (11-8). A magyar bajnoknál a szünet előtti hajrában csak Perez játszott jól. A csapatok 15-10-es hazai vezetésnél vonultak az öltözőkbe.

A második félidőben továbbra is Magdeburg játszott jobban. A hazaiak magabiztosan őrizték ötgólos előnyüket főleg a védekezésben gyengén teljesítő veszprémiek ellen. Főleg a beálló pozíciójában voltak eredményesek a hazaiak: gyakorlatilag akkor dobtak gólt középről, amikor akartak A Veszprém egyedül a széleken tudta feltartóztatni a házigazdák rohamait, elsősorban Dzomba góljaival tartották magukat a magyarok.

A hajrára némiképp összeszedték magukat Élesék, 19-15-ről feljöttek 28-25-re. Az utolsó pillanatokban még újabb gólt dobhattak volna a mienk, de Perez lövése levágódott a védőkről. A kupa sorsa harminc másodperccel a vége előtt dőlt el, amikor Steffanson átlövésből 29-25-re alakította az eredményt.

A vége 30-25, mely azt jelentette, hogy az idei évben a Magdeburg nyerte meg a Férfi kézlabdázók Bajnokok Ligáját.

Férfi BL-döntő, visszavágó:
Magdeburg (német)-Veszprém 30-25 (15-10)
Magdeburg, 7000 néző
góldobók: Stefansson 7/3, Perunicic, Kulesov, Abati 5-5, Kerdavec 4, Kretzschmar 3, Ma:uer 1, illetve Pásztor 7, Dzomba 6, Perez 5, Saracevic 4/3, Gál, Jovic, Diaz 1-1

BL-győztes a Magdeburg 51-48-as összesítéssel.