Halálos baleset az orosz ralin

2002.08.05. 11:02
Ketten haltak meg a Mester-rali 2002 elnevezésű nemzetközi motorkerékpár- és autóverseny Oroszországban. Árokba borult és többször átfordult az egyik német csapat autója, ennek következtében életét vesztette a pilóta és navigátora, életben maradt viszont az autóban ülő technikus.
A Szentpéterváron pénteken kezdődött és Novorosszijszkban véget érő versenyben 21 ország képviselői vesznek részt. Elsőként a motorkerékpárosok startoltak (39 induló), majd a személyautók (47 csapat) és a teherautók (6 csapat) vágtak neki az útnak. Oroszország nyolc együttessel képviseltette magát: hét az autók, egy pedig a teherautók kategóriájában indult.

A helyszínen meghaltak

A baleset a Holm várostól Juhnovig tartó második szakaszon következett be: a kiadós esőtől csúszóssá vált úton szinte rögtön a legelején, még Holm közelében a német Horst Godel elvesztette uralmát Mercedese felett, így a jármű kisodródott és árokba borult.

Godel és navigátora, Uwe Ziegler a helyszínen meghalt, a technikus - egyedül ő kötötte be a biztonsági övet - súlyos sérülésekkel túlélte a balesetet.

Hét éve rendezik meg a futamot

Oroszországban 1995 óta rendezik meg a Mester-rallit, amely jelenleg része a Nemzetközi Autósport Szövetség és a Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség tereprali Világ Kupájának.