Gusztáv
-11 °C
-2 °C

A Kurnyikovát legyőző Mandula nem vonul vissza

2002.08.16. 09:59
Szenzációs győzelmet aratott a strasbourgi tornán Mandula Petra. A magyar teniszezőnő két játszmában verte az orosz Anna Kurnyikovát. Az utóbbi időkben sérüléssel bajlódó, és visszavonulását fontolgató Mandula ismét régi önmagát idézve játszott, és kijelentette: tovább folytatja pályafutását, melynek következő állomása a jövő héten kezdődő Roland Garros lesz.
A strasbourgi 170 ezer dollár összdíjazású tenisztorna első fordulójában a Mandula Petra legyőzte Anna Kurnyikovát. A salakpályás WTA versenyen a magyar hölgy végig irányította mérkőzést, és végül két játszmában, 7-6, 6-2-re diadalmaskodott. Mandula következő ellenfele a világranglista 27. helyén kiemelt amerikai Raymond lesz a legjobb nyolc közé jutásért.

Az orosz tenisz-szépségnek tehát továbbra sem megy túlságosan jól, immár több mint 100 versenyen indult el, anélkül, hogy esélye lett volna végső diadalra. a világranglistán is visszaesett az 55. helyre, ráadásként a szponzorai is jelezték: többet várnak a húszéves sztártól. Legutóbb már nem is eredményeivel, hanem csak az állítólagos meztelen képei körül kirobbant botránnyal szerepelt az újságok címlapján.

Mandula számra viszont a lehető legjobbkor ez a győzelem. A magyar teniszező ez utóbbi időkben ugyanis messze tudása alatt szerepelt, ráadásként combsérülése is hátráltatta a felkészülésben. A szerencsétlenül végződött Budapest Open után, ahol idő előtt búcsúzott a küzdelmektől- még az is felmerült benne, hogy esetleg befejezi pályafutását.

A világranglista 63. helyén álló versenyző- úgy tűnik - túljutotta minden sportoló életében előforduló holtponton, és a Nemzeti Sport érdeklődésére már kijelentette: esze ágában sincs visszavonulni, és már a Roland Garrosra készül. Sérülését kipihente, ennek érdekében nem is indult Strasbourg előtt egyetlen versenyen sem, még a Fed Kupát is kihagyta.

Mandulanak ugyanis az évad legfontosabb eseménye lesz a párizsi verseny. Tavaly itt érte el élete legjobb eredményét: a nyolc közé került a világ legjelentősebb salakpályás viadalán. Ha az itt szerzett világranglista pontjait meg akarja védeni, akkor az elmúlt évhez hasonlóan igencsak jól kell majd szerepelnie

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!