Az amerikaiak csak hatodikak a kosárlabda vb-n

2002.09.08. 17:49
Jugoszlávia 11 ponttal győzte le Új-Zélandot, így az Argentína elleni döntőben megvédheti címét az indianapolisi férfi kosárlabda-világbajnokságon. Ellenfele azaz Argentína lesz, mely a torna folyamán szintén legyőzte a házigazda amerikaiakat.
Elsőként az argentin férfi kosárlabda-válogatott jutott az indianapolisi világbajnokság döntőjébe, miután 6 pontos győzelmet aratott a németek felett. A dél-amerikai alakulat ellenfele az amerikaiakat szintén legyőző Jugoszlávia lesz.

Pedig a jugoszláv-új-zélandi elődöntőn nagyon rosszul kezdett a jóval esélyesebbnek tartott európai együttes, hiszen a második negyedben 14 pontos hátrányba is került. A nagyszünet után azonban már igazolódott a papírforma és ennek köszönhetően Divacék simán fordítottak.

Az elődöntőben:
Argentína-Németország 86-80
Jugoszlávia - Új-Zéland 89-78

A helyosztók párosítása:
Döntő:
Argentína-Jugoszlávia
A 3. helyért:
Németország - Új-Zéland

Újabb amerikai vereség

A spanyol válogatott lett az ötödik az indianapolisi férfi kosárlabda-világbajnokságon, miután a helyosztón legyőzte az NBA-játékosokkal felálló házigazda amerikaiakat. Az első 20 perc után még a vendéglátók vezettek tíz ponttal (50-40), de az európai alakulat, később fordítani tudott.

A helyosztók eredményei:
5. helyért:
Spanyolország - Egyesült Államok 81-75
7. helyért:
Puerto Rico - Brazília 91-84