Bodrogi aranyesélye

2002.09.09. 13:40
Miközben a legjobb magyar kerékpáros, Bodrogi László gőzerővel készül az október 8. és 13. között rendezendő belgiumi kerékpáros vb-re, jó hírt kapott. A négyszeres Tour de France-győztes, amerikai Lance Armstrong nem indul, ezzel pedig kétségkívül megnőnek Bodrogi érmes esélyei.
Bodrogi László idén életében először rajthoz állhatott a Tour de France-on és nem volt ugyan az esélyesek és az elsők között, ám az ötven kilométeres egyéni indítású időfutamokban előbb az ötödik majd a harmadik helyen végzett. (A dán körversenyen diadalmaskodott ezen a távon.)

Bronzot már nyert Bodrogi

Bodrogi amúgy ebben a versenyszámban két évvel ezelőtt a világbajnokságon - első érmünket szerezve - harmadik lett, tavaly viszont az ötödik helyen ért célba. Idén Belgiumban igen jó esélyei vannak ebben a számban, kivált, mert bebizonyosodott: az idén zsinórban negyedszer is győztes amerikai Lance Armstrong nem vesz részt a versenyen. Pihenni szeretne ugyanis.

Ullrich eltiltása miatt nem lehet ott

Mivel a másik favorit, a német Jan Ullrich doppingolás miatti eltiltását tölti, Bodrogi esélyei megnőnek, akár még a végső győzelemre is esélyes lehet. Riválisai persze ettől függetlenül lesznek szép számmal, de egy érmet mindenképpen nyerhet legjobb kerekesünk, amennyiben nem következik be nála formahanyatlás.