Blanka, Bianka
9 °C
18 °C

Csak egy felmentés a Vasas-Honvéd meccs kapcsán

2002.09.13. 17:44
A történtek után 118 nappal másodszor is megszületett az elsőfokú fegyelmi ítélet a május 19-én verekedés miatt félbeszakadt Honvéd-Vasas vízilabdabajnoki döntővel kapcsolatban: egy büntetést kivéve minden maradt a "régiben".
Dr. Bérczes Róbert, a testület elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ugyanúgy, mint május 27-én, amikor először döntöttek, most is az alábbi büntetési tételeket állapították meg: a Vasas játékosai közül Hesz Máté és Varga II Zsolt eltiltása 2003. június 30-ig, Varga Tamásé és Mátyás Zoltáné 2003. december 31-ig érvényes, Somossy József, az angyalföldiek edzője 2003. június 30-ig nem végezhet semminemű sporttevékenységet. A Honvéd egyetlen, fegyelmi elé állított pólósa, Szívós Márton négy mérkőzésen nem játszhat.

Csak Méhes büntetését enyhítették

Egyedül a Vasas szakosztályigazgatójának, Méhes Jenőnek enyhítették a büntetését, miután bizonyítást nyert, hogy a tömegverekedés kirobbanásakor el volt foglalva: egy tévés operatőrt igyekezett "elhessegetni" a kispad közeléből. Így ő gyakorlatilag már majdnem mindenen túl van, mert - szemben a korábbi, az év végéig szóló eltiltással - október 1-től újra dolgozhat.

- Hárman, Varga Tamás, Mátyás Zoltán és Hesz Máté nem tett vallomást, többek között ezért sem merült fel semmi újdonság, ami miatt változtatnunk kellett volna korábbi döntésünkön, miután a másodfokról visszakerült újra hozzánk az ügy - kommentálta határozatukat a bizottsági elnök, hozzátéve: - Az ítélet nem jogerős, a tárgyaláson jelenlévő ügyvédek jelezték, hogy fellebbezni fognak, erre 15 napjuk van.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!