Súlyos balesetek a Mecsek-rali útvonalbejárásán

2002.09.20. 14:01
A Mecsekben száguldozó ralisok már a verseny előtt beleszaladtak két kemény ütközésbe. A versenyzők valamennyien megúszták, egy civil autós viszont súlyosan megsérült.
A Havaria-Press úgy tudja, hogy tegnap a verseny útvonalát bejáró autósok balesetet okoztak a Mecsekben. A gyakorlás és az útvonal bejárása ugyan szabályos, de mindezt csak a KRESZ betartásával, adott esetben negyvenes tempóval tehetnék meg a versenyzők.

Tegnap azonban a résztvevők autóikkal sokkal gyorsabban száguldoztak a hegyen, és egyikük frontálisan összeütközött egy szabályosan haladó - nem versenytárs - Audival. Az Audi megsérült vezetőjét korházba szállították, de állapota nem annyira súlyos, valószínűleg hamarosan hazaengedik.

Az Index információi szerint a balesetet okozó autó vezetője egy "U" kanyart tett meg nagy sebességgel, amelynek ívében éppen két versenytársa állt. A kanyart keresztező úton érkezett a civil autós. Mindkét jármű vezetője tisztán látta a kanyarban álló versenyzőket, és mivel azok egyikőjüknek sem jeleztek, azt gondolták, hogy nyugodtan haladhatnak tovább.

A megyei és a pécsi közlekedési rendőrök a baleset után megszállták a Mecseket és leállítottak több száguldozó versenyzőtle. A verseny szabályai szerint elvileg a rendőrök által összeírt szabálytalankodók nem is vehetnének részt az autós küzdelemben.

Egy rendőrautót megelőzni próbáló gépkocsi később újabb balestet okozott. Ezúttal egy szabályosan szembe haladó versenyző sodródott le az útról a rendőr mögül váratlanul kiugró autó miatt, és az út melletti betonoszlopoknak ütközött. A balesetben senki nem sérült meg, de a versenyautóból csak kisebb darabok maradtak.